Antena 3 CNN Life Imaginea care a câștigat un prestigios concurs internațional de fotografie. ”Povestea din spate este atât de puternică”

Imaginea care a câștigat un prestigios concurs internațional de fotografie. ”Povestea din spate este atât de puternică”

Mexicanul Alejandro Prieto a fost declarat fotograful anului după ce a surprins într-o imagine o pasăre la zidul de frontieră SUA-Mexic.

Imaginea care a câștigat un prestigios concurs internațional de fotografie. ”Povestea din spate este atât de puternică”
Sursa foto: BBC
de Mia Lungu    |    01 Sep 2021   •   22:09

Prieto a fost desemnat câștigătorul marelui premiu al competiției Photographer of the Year, după ce imaginea sa a fost selectată din 22.000 de lucrări, potrivit BBC.

Fotografia câștigătoare înfățișează o pasăre alergătoare care s-a oprit în fața zidului, iar artistul a explicat că a evidențiat astfel amenințarea pe care acesta o reprezintă la adresa biodiversității.

„Imaginea lui Prieto a atras imediat atenția juraților. Nu este fotografia tipică a păsărilor, iar povestea din spatele imaginii este atât de puternică ”, spune David Lindo, unul dintre jurați. „Pasărea pare atât de vulnerabilă în fața imensului zid de frontieră care domină cadrul.”

Alejandro Prieto a documentat viața sălbatică în această zonă de peste un an și a observat multe animale care au ajuns până la zid și au fost nevoite să se întoarcă.

Zona de frontieră SUA-Mexic este un ecosistem fragil, de migrație a animalelor și a păsărilor. Potrivit fotografului, zidul de frontieră traversează deșert și munți și este o amenințarea la adresa biodiversității, afectând peste 1.500 de specii de animale și plante.

Pentru această fotografie, Alejandro Prieto a primit 6.877 dolari.

×
Subiecte în articol: foto fotograful imaginea concurs
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close