Antena 3 CNN Life Mesajul unei moldovence pentru gospodine: Toată viața ați fiert greșit orezul!

Mesajul unei moldovence pentru gospodine: Toată viața ați fiert greșit orezul!

Mesajul unei moldovence pentru gospodine: Toată viața ați fiert greșit orezul!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Noi 2018   •   15:31

Nimic pe lume nu e atat de simplu pe cat pare, nici macar fierberea orezului!

Desi ai impresia ca nu poti da gres cu asa ceva, probabil nu te-ai gandit ca fiecare sortiment de orez presupune o alta metoda de gatire.

1. Orezul trebuie spalat inainte de a-l fierbe. Orezul cumparat din magazine trebuie spalat, mai ales daca vrei ca boabele sa nu se lipeasca, ci sa fie separate. In tarile asiatice, orezul se spala adesea tocmai in acest scop, dar si pentru a fi mai pufos si mai usor. Este unul dintre trucurile de gatire a orezului basmati, de exemplu. Prin spalare este indepartat amidonul de pe suprafata orezului si, din acest motiv, este mai usor de digerat.

2. Orezul se fierbe pana devine al dente. Cele mai multe sortimente de orez nu trebuie lasate la fiert pana se inmoaie foarte mult sau incep sa se sfarame, ci atat cat sa fie ferme, exact ca in cazul pastelor. Exceptia de la aceasta regula este orezul lipicios sau cel preparat pentru diverse deserturi (de exemplu, pentru orez cu lapte). Atunci cand faci un desert din orez, nu folosi sortimente cu bob lung, ale caror boabe raman separate si in urma fierberii.

3. NU se adauga sare in apa cand fierbi orezul, pentru ca boabele se vor marunti, iar orezul va deveni lipicios si cu o textura nu tocmai apetisanta. Acelasi lucru se intampla daca amesteci in orez in timp ce fierbe. Singura exceptie de la aceasta regula este orezul risotto, care trebuie amestecat tocmai pentru a deveni o masa fina si cremoasa.

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close