Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Răsturnare de situație la Primăria București! Rezultatele noului sondaj IPSOS

Răsturnare de situație la Primăria București! Rezultatele noului sondaj IPSOS

Un sondaj de ultimă oră arată cine se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   20:44

Sondajul a fost realizat de IPSOS, la comanda USR.

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, este creditat cu 43% din intenţiile de vot pentru funcţia de edil al Bucureştiului, Cristian Popescu Piedone (PUSL) cu 27,6%, Gabriela Firea (PSD) cu 19,1%, iar Sebastian Burduja (PNL) cu 5,7%.

În ceea ce priveşte votul pentru CGMB, Alianţa Dreapta Unită se află pe primul loc, cu 36,4% din voturi, urmată de PSD - 27,5%, PUSL - 13,7%, PNL - 10,5%.

La votul pentru europarlamentare în Bucureşti, pe primul loc este alianţa PNL-PSD-39,5%, urmată de Alianţa Dreapta Unită - 34,6%, PUSL - 10,6%, AUR - 7,4%.

Alegeri locale 2024. Sondaj IPSOS pentru USR: Nicușor Dan pe primul loc la intenția de vot pentru Primăria București 

54,5% dintre respondenți au declarat că Bucureștiul merge într-o direcție bună, 38,5% au spus că merge într-o direcție greșită.

Sondajul a fost realizat la comanda USR, în intervalul 8-12 mai, în urma a 1.200 de interviuri faţă în faţă, la uşa respondenţilor, cu populaţie adultă din municipiul Bucureşti.

Eşantionul este stratificat, cu puncte de eşantionare şi selecţie aleatorie a gospodăriilor şi persoanelor.  Eroarea statistică este de 2,8%. Au fost efectuate ponderări pentru variabilele sector, vârstă, sex, educaţie.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close