Antena 3 CNN Externe Diaspora Alimentul românesc cu care Smaranda a dat lovitura în Peru. "E o combinație inedită care surprinde papilele gustative ale clienților"

Alimentul românesc cu care Smaranda a dat lovitura în Peru. "E o combinație inedită care surprinde papilele gustative ale clienților"

O româncă măritată cu un peruan au deschis o afacere de succes în ţara natală a celui din urmă, cu un produs românesc apreciat mult şi la noi.

Alimentul românesc cu care Smaranda a dat lovitura în Peru. "E o combinație inedită care surprinde papilele gustative ale clienților"
Sursa foto: pixabay/pexels.com
de Georgiana Adam    |    23 Mai 2024   •   16:00

Povestea cuplului format din românca Smaranda Cojocaru și peruanul Luis Antonio Deza este una simplă şi încununată de succes.

Pasiunea celor doi soţi pentru gastronomie a dat naștere unei afaceri de succes, "Manos Rumanas" (Mâini Românești), care își propune să aducă publicului peruan gustul autentic al bucătăriei românești, dar și preparate inedite care combină ingrediente și tradiții din cele două țări.

Alături de Smaranda Cojocaru și Luis Antonio Deza, mai este și Paula Rotundu, o altă româncă stabilită în Peru, care se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare ale afacerii.

Românca a dat lovitura în Peru cu un aliment românesc

Meniul firmei "Manos Rumanas" este o incursiune fascinantă în diversitatea gastronomică a României și Perului. 

"Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea sa, bunătatea oamenilor m-au captivat. 

Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha", spune Smaranda.

La rândul său, Paula a adăugat: "Sunt și eu de câțiva ani în Peru, dar nu pot să-mi uit țara. Peru are un farmec unic".

Produsul românesc cu care cei doi au succes în Peru sunt micii românești.

Fie că îi prepară din carne de vită sau de porc, sunt o atracție principală, serviți alături de cartofi și sosuri peruviane tradiționale, precum "huancaina" sau "ocopa arequipeña", o combinație inedită care surprinde papilele gustative ale clienților, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: mici Peru Manos Rumanas
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close