Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Cum să fii în formă fără sală

Numai de bine. Cum să fii în formă fără sală

Numai de bine. Cum să fii în formă fără sală
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    06 Apr 2014   •   10:55

Sportul în natură arde caloriile la fel de bine ca orice alt exerciţiu realizat între cei patru pereţi ai sălii de fitness. Antrenamentul în mijlocul naturii oferă o bună oxigenare a sistemului muscular şi, deloc de neglijat, a celui cardiovascular. Plus că ardem cu până la 12 % mai multe calorii în aer liber decât dacă am face exerciţiile închişi între patru pereţi.

Şi ce poate fi mai frumos decât să poţi îmbina sănătatea cu distracţia. Nici nu e de mirare că atunci când eram copii parcă eram în cea mai bună forma fizică din viaţa noastră. Între timp ne-am pierdut însă curajul.


Efortul fizic a fost uriaş, deşi plăcut, iar urmările se văd chiar şi în concentrarea noastră. După 30 de minute de efort fizic intens, luăm o porţie zdravănă de adrenalină.
 
Considerată de mulţi drept un sport extrem, tiroliana nu presupune cunoştinte avansate de tehnică şi nici nu e nevoie de un antrenament îndelungat înainte să ne lăsăm pradă nebuniei temporare. Fiţi pregătiţi însă pentru orice dacă hamurile sau scripeţii vă trădează lipsa de experienţă.
 
Dacă sunteţi însă persoane cu picioarele pe pământ, bicicleta este întotdeauna o soluţie la îndemână. În funcţie de efortul pe care îl depuneţi se pot arde între 300 şi 700 de calorii pe oră.
 
Chiar şi atunci când vă îndepliniţi sarcinile casnice ardeţi calorii şi slăbiţi sănătos. Spre exemplu, curăţarea aragazului ajută la pierderea a 23 de kilocalorii, iar în cinci minute de dat cu mopul se ard 20 de kilocalorii.

Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Numai de bine, de la Antena 3.
 
 
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close