Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Inteligenţa artificială, cum te poate ajuta în viaţa de zi cu zi

Inteligenţa artificială, cum te poate ajuta în viaţa de zi cu zi

Integrarea tehnologiei AI în casa noastră aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în viața de zi cu zi, practic vorbim de o nouă eră în domeniul electrocasnicelor. De la capacitatea de a învăța obiceiurile și preferințele noastre, până la optimizarea consumului de energie, aceste electrocasnice inteligente sunt gândite pentru a ne face viaţa mai uşoară. Echipa Numai de bine a fost prezentă la cel mai mare târg de design de la Milano și vine cu toate noutăţile pentru voi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2024   •   21:20

"Inteligenţa artificială ne îmbunătăţeşte deja vieţile în multe moduri de care nici măcar nu ne dăm seama. Am dezvoltat AI-ul pentru a învăţa din obiceiurile şi comportamentele dumneavoastră", a declarat Neil Rochell, senior marketing manager Europa.

Integrarea AI-ului în electrocasnice aduce și o simplificare a utilizării acestora, făcându-le mai accesibile chiar și pentru cei mai puțin pricepuți sau pentru copii. AI-ul poate gestiona multe funcții în mod automat, fără a fi necesară intervenția utilizatorului. De exemplu, o mașină de spălat cu AI poate selecta singură setările potrivite pentru fiecare încărcătură de rufe, eliminând confuzia legată de selectarea programelor.

"Senzorii noştri de detecţie identifică hainele, cât de murdare sunt, de câtă apă este nevoie şi noi distribuim detergentul pentru dumneavoastră. Funcţionează şi în multe alte exemple", a explicat Neil Rochell.

AI-ul integrat poate detecta automat erorile sau problemele de funcționare și poate oferi recomandări clare pentru remediere. Aceasta reduce frustrarea utilizatorilor și face ca depistarea și rezolvarea problemelor să fie mai rapidă și mai eficientă.

"Aspiratorul are un cip de inteligenţă artificială încorporat în el, astfel încât să recunoască diferite suprafeţe de podea", a mai precizat Neil Rochell.

Astfel, aspiratorul poate regla automat puterea de aspirare și poate oferi o curățare mai eficientă și mai completă, reducând timpul și efortul necesar pentru curățenie.

"Avem, de asemenea, ceea ce numim AI Pro Cooking în cuptoarele noastre. Există o cameră în interior. Care funcționează în trei moduri diferite. Avem Sense Inside, View Inside și Film Inside", a dezvăluit Rochell.

Prima funcție importantă este identificare alimentelor și oferirea setările predefinite pentru găitrea lor. View Inside permite utilizatorilor să vadă în timp real ceea ce se întâmplă în interiorul cuptorului.

"Film Inside va filma întreaga perioadă de gătire, iar la finalul acesteia va crea un mic videoclip hiperlaps pentru tine, astfel încât să poți vedea cum se întâmplă totul. Dacă aveți o pizza, vă arată cum bubuie brânza, pe care o puteți apoi partaja pe rețelele de socializare împreună cu orice fotografie pe care ați făcut-o. Așadar, este foarte bun atât pentru creatorii de mâncare, cât și pentru iubitorii de mâncare", a susţinut Neil Rochell.

Unul dintre punctele forte ale acestei tehnologii este capacitatea de a transfera căldura într-un mod dinamic odată cu mișcarea tigăii.

"Ceea ce încercăm să facem este să ne asigurăm că folosim din ce în ce mai multe produse durabile. Avem, de asemenea, ceea ce se numește AI energy mode. Modul de energie va analiza în mod inteligent comportamentul utilizatorului și va oferi economii suplimentare pe lângă gradul de energie care există deja", a mai anunţat Rochell.

La mașinile de spălat, tehnologia AI poate genera economii suplimentare de până la 70%. Acest lucru înseamnă că economisți echivalentul a trei cicluri de spălare pentru pentru fiecare spălare efectuată.

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close