Antena 3 CNN Life Oameni Omul care reuşeşte imposibilul. Este "prieten" de-o viaţă cu cei mai fioroşi locuitori ai oceanelor

Omul care reuşeşte imposibilul. Este "prieten" de-o viaţă cu cei mai fioroşi locuitori ai oceanelor

Omul care reuşeşte imposibilul. Este "prieten" de-o viaţă cu cei mai fioroşi locuitori ai oceanelor
Sursa foto: Foto: www.mullerphoto.com
22 Oct 2012   •   12:39
Michael Muller este fascinat de rechini. De când era copil şi făcea surfing în nordul Californiei, iubea aceste creaturi. În special pe Marele Rechin Alb. Din fericire pentru noi toţi, Michael Muller este fotograf. De-a lungul vremii, a fotografiat rechini în majoritatea regiunilor lumii, din Galapagos, Africa de Sud, Fiji şi până în insulele Guadalupe.

Dar cum poţi fotografia un astfel de animal? Cum poţi face o poză care pare imposibil de făcut? Muller spune că a creat o tehnologie care îi permite să facă şedinţe foto alături de cele mai terifiante şi frumoase creaturi din lume. Pentru a capta rechinii în habitatul lor, Muller a creat ceea ce el numeşte „cel mai puternic stroboscop rezistent la apă din lume”: aparatul are 1.200 de waţi care luminează şi cele mai adânci şi întunecoase locuri din oceane.

Mai multe imagini impresionante, în galeria foto de mai jos



Tehnologia sa ad-hoc – căreia îi spune "Hollywood lighting" – îi permite să aducă un adevărat studio în habitatul rechinilor.

Aşadar, Michael Muller are echipament, are asistenţi şi are modele impresionante care ar putea să-l distrugă în orice moment. Fotograful povesteşte însă că echipamentul în sine este mai periculos decât subiecţii săi (electricitate, apă...)



În plus, povesteşte Muller, regula potrivit căreia rechinilor le este mai frică de noi decât ne este nouă de ei „este cât se poate de reală”.

„Respect foarte mult aceste animale şi îmi dau seama că sunt sălbatice, aşa că încerc să nu mă pun în situaţii riscante”. După ce a petrecut atât de mult timp alături de rechini, fotograful spune că a realizat că „oamenii nu sunt pe meniul lor”.

Cu toate acestea, Muller foloseşte o cuşcă pentru a realiza fotografiile.



Sursa: The Atlantic



 


 

×
Subiecte în articol: fotograf
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close