Antena 3 CNN Life Știinţă Demonstraţia a doi cercetători a declanşat război în lumea creştină. "Dumnezeu NU există. Aşa a apărut Universul"

Demonstraţia a doi cercetători a declanşat război în lumea creştină. "Dumnezeu NU există. Aşa a apărut Universul"

Demonstraţia a doi cercetători a declanşat război în lumea creştină. "Dumnezeu NU există. Aşa a apărut Universul"
de O.P.    |    26 Iun 2012   •   10:03

În ceea ce priveşte apariţia Universului, oamenii se împart în două mari categorii: cei care cred că totul a fost creat şi este susţinut de o mână divină, şi cei care cred că totul a apărut în urma unui lanţ evolutiv sau în urma unor procese fizice.

Din cea de-a doua categorie fac parte şi doi cercetători americani care consideră că "Universul a apărut acum 13,7 miliarde de ani, în urma interacţiunii forţelor fizicii".



"Big Bang-ul ar fi putut avea loc doar prin prezenţa legilor fizicii. Cu legile fizicii pot lua naştere universuri. E ca şi cum totul ar luat fiinţă într-o secundă", a declarat Alex Filippenko de la Universitatea Berkeley,  California.

"Nu a fost nevoie de o mână divină pentru a lua naştere Universul. Nu văd intervenţia lui Dumnezeu în aceeastă lume. Fluctuaţiile aleatorii la nivel subatomi pot produce materiale şi energie din nimic", a continuat şi Seth Shostak, participant la proiectul SETI.

Creştinii consideră că nimic din această lume nu ar fi putut exista fără a fi creat de o mână divină. Dumnezeu este singura forţă creatoare care poate da naştere la un Univers atât de complex. De la minusculele animale şi păsări de pe planeta Pământ, şi până la cele mai măreţe planete din Univers, toate au aceeaşi sursă incontestabilă, spun creştinii: Dumnezeu.



×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close