Antena 3 CNN Life Știinţă Imagini din timpul prăbuşirii satelitului NASA pe Terra

Imagini din timpul prăbuşirii satelitului NASA pe Terra

Imagini din timpul prăbuşirii satelitului NASA pe Terra
Sursa foto: Foto: YouTube
24 Sep 2011   •   19:16
Satelitul american scăpat de sub control a căzut pe Pâmânt. Şi atât. Am scăpat de pericol. Din primele informaţii, nimeni nu a fost rănit, în schimb, bucăţi au putut fi văzute desupra teritoriului american şi deasupra Italiei. Specialiştii NASA nu spun cu exactitate unde anume au aterizat resturile care nu s-au dezintegrat la intrarea în atmosferă. Cert este că primele imagini cu satelitul care a căzut pe Pământ au început deja să circule pe internet.

Mastodontul de peste şase tone a intrat în atmosfera terestră şi a lovit Pământul, dar nu a produs nici pagube nici victime. Singurul lucru care a putut fi observat au fost bucăti din satelit apărute pe cer deasupra teritoriului american.

Specialiştii de la NASA nu au confirmat că obiectele zburătoare provin din satelit. Cert e că alte asemenea imagini au fost surprinse şi în Texas, la San Antonio.
 

 
De asemenea, un video postat pe internet a surprins un obiect mare care ar putea fi un fragment din satelit. Obiectul a fost filmat în jurul orei locale 03.55, în nordul Italiei.

Satelitul a intrat în atmosferă undeva deasupra Oceanului Pacific, între 6.00 şi 8.00 dimineaţa, ora României. Se pare că a ars în cea mai mare parte, iar specialişti de la NASA au declarat că fragmentele rămase nu reprezintă un pericol pentru siguranţa publică.

Căderea lui a creat totuşi panică în toată lumea, deşi experţii NASA au spus că şansele ca resturile aparatului să rănească pe cineva sunt infime.

A fost totuşi cel mai mare obiect care a ajuns necontrolat pe Pământ, în ultimii 32 de ani. A trecut pe deasupra Canadei, Africii, şi a Oceanului Pacific.

 
 

×
Subiecte în articol: Oceanul Pacific cadere
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close