Antena 3 CNN Life Știinţă Imagini spectaculoase! Plăsmuirea chipului uman, minunea la care suntem martori tăcuţi

Imagini spectaculoase! Plăsmuirea chipului uman, minunea la care suntem martori tăcuţi

Imagini spectaculoase! Plăsmuirea chipului uman, minunea la care suntem martori tăcuţi
Sursa foto: Foto captură YouTube
06 Iul 2012   •   09:45

Orice părinte este curios să afle cum va arăta bebeluşul său, chiar înainte ca acesta să fie adus pe lume. Filmul de mai jos surprinde chiar acest proces fascinant de formare a chipului uman, aflat sub protecţia pântecului matern.

Produs pentru seria BBC - "În interiorul Corpului Uman", difuzat în anul 2011, animaţia a fost realizată pe baza unor scanări ale unui embrion uman în curs de dezvoltare şi surprinde formarea feţei acestuia în interiorul uterului, informează Daily Mail.

Clipul arată cum mai multe părţi ale chipului cresc şi se potrivesc împreună ca într-un puzzle, la doar trei luni de la concepţie.



"Cele trei părţi principale ale acestui "puzzle" se întâlnesc în zona buzei superioare" susţine Michael Mosley prezentatorul emisiunii de la BBC.

Clipul de 30 de secunde puna cap la cap o serie de modele 3D ale chipului în curs de formare în primul trimestru de sarcină.



Porţiuni de ţesut fuzionează spre centrul chipului într-un ritm destul de alert, porţiuni care pot fi mai lungi sau mai scurte, mai adânci sau mai netede, aşa cum este disctat de codul genetic al persoanei.

Acest proces uimitor se produce în uter în primele 3 luni de sarcină şi, potrivit lui Mosley, dacă nu se produce atunci, nu se va mai produce niciodată.



×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close