Antena 3 CNN Life Știinţă Lecţia pe care japonezii o dau umanităţii. Cel mai mare mister al vieţii, descoperit de niponi

Lecţia pe care japonezii o dau umanităţii. Cel mai mare mister al vieţii, descoperit de niponi

Lecţia pe care japonezii o dau umanităţii. Cel mai mare mister al vieţii, descoperit de niponi
de O.P.    |    14 Iun 2012   •   10:26

Este uimitor modul în care acest popor a reuşit de fiecare dată să reînvie din propria cenuşă, oferind o lecţie de moralitate şi putere întregii lumi. Chiar dacă s-au confruntat cu lovituri extrem de puternice, au izbutit şi au evoluat într-un mod uimitor.

Însă acum vom vorbi de modul în care aceşti oameni îşi duc viaţa, pentru că, potrivit datelor poporul japonez este cel mai longeviv. Iar cercetătorii niponi au declarat că au găsit cheia care le deschide poarta către o viaţă mult mai lungă decât în prezent.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o proteină care este responsabilă de declanşarea procesului de îmbătrânire şi au reuşit să dezlege misterul ei, astfel încât acum aceasta poate fi controlată.

Până acum proteina C1q era considerată o componentă banală a sistemului imunitar. Însă cercetătorii de la Universitatea Osaka au reuşit să identifice adevăratul rol al proteinei. Totodată, specialiştii spun că au descoperit o modalitate prin care să controleze şi să stopeze aproape complet procesul de îmbătrânire a celulelor.

Această descoperire ar putea însemna cheia către o viaţă veşnică.

Însă această modificare în organism nu vine fără un "feedback". În momentul în care această proteină este stopată, atunci s-ar închide şi sistemul imunitar, iar trupul uman ar fi mult mai predispus bolilor. De aceea, cercetătorii încă lucrează la acest aspect.





×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close