Antena 3 CNN Life Știinţă "Mai ai 10 ani de trăit!" Acest test îţi va spune câte zile vei mai fi în viaţă. Cercetătorii, uluiţi

"Mai ai 10 ani de trăit!" Acest test îţi va spune câte zile vei mai fi în viaţă. Cercetătorii, uluiţi

"Mai ai 10 ani de trăit!" Acest test îţi va spune câte zile vei mai fi în viaţă. Cercetătorii, uluiţi
de O.P.    |    11 Ian 2012   •   09:10

Speranţa de viaţă este scrisă în codul genetic al fiecărei persoane. Astfel, cercetătorii britanici au reuşit să realizeze un test care să poată stabili cu aproximaţie ce perioadă de timp mai are omul de trăit.

Astfel, prin analiza amănunţită a codului genetic încă din prima zi de viaţă, oamenii de ştiinţă pot stabili cei mai precişi indicatori care prezintă rapiditatea procesului de îmbătrânire.

Testul va spune care este vârsta unui persoane prin simpla analiză a lungimii telomerilor. Astfel, cu cât lungimea telomerilor este mai mare, cu atât durata de viaţă a unei persoane este mai mare.

Însă un stil de viaţă haotic şi neordonat poate scurta durata de viaţă a unei persoane. Alcoolul, fumatul sau stresul zilnic ne pot tăia ani buni din viaţă.

Aceste teste vor putea fi accesate de persoane în viitorul apropiat, fiind de mare folos atât lor, bineînţeles dacă vor să ştie câţi ani mai au de trăit, scrie Fox News.



×
Subiecte în articol: teste ADN speranta de viata
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close