Antena 3 CNN Life Știinţă Misterul ascuns în Cina cea de Taină. Nimeni nu a ştiut de acest lucru până acum. Ce a făcut Da Vinci în capodopera sa

Misterul ascuns în Cina cea de Taină. Nimeni nu a ştiut de acest lucru până acum. Ce a făcut Da Vinci în capodopera sa

Misterul ascuns în Cina cea de Taină. Nimeni nu a ştiut de acest lucru până acum. Ce a făcut Da Vinci în capodopera sa
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de O.P.    |    17 Aug 2012   •   13:01

Este geniul din spatele celor mai mari capodopere ale lumii, care au scris istoria artei şi care nu încetează să ne fascineze. Cu toate că este unul din cei mai cunoscuţi artişti din toate timpurile, nimeni nu prea ştie cum arată de fapt maestrul Leonardo Da Vinci, şi asta pentru că geniul renascentist nu a lăsat niciun autopotret din tinereţea sa.

Acest lucru a lăsat loc la numeroase speculaţii, potrivit specialiştilor care au studiat cu atenţie tablourile sale se pare că Da Vinci şi-ar fi pictat chipul în una din capodoperele sale: Cina cea de Taină.

Ross King, autorul best-sellerului Brunelleschi’s Dome, citează  un poem scris în 1490 de Gasparo Visconti, perioadă în care Leonardo Da Vinci picta Cina cea de Taina.

Visconti scrie despre un artist, fără să-i spună numele, despre care spune că îşi pictează chipul în tablourile pe care le face. Continuând cercetările, Ross King a găsit asemănări între portretul lui Da Vinci dintr-o schiţă făcută 1515 şi două chipuri din Cina cea de Taină.

Comparându-le, specialistul şi-a dat seama că forma nasurilor celor trei personaje este identică şi există şi alte asemănări. Astfel, King conchide că Da Vinci le-a dat chipul său apostolilor Toma Necredinciosul şi Iacob cel Tânăr.


×
Subiecte în articol: geniu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close