Antena 3 CNN Life Știinţă "Nu vom mai putea respira pe Terra. Asta va fi Apocalipsa". Coşmarul se petrece sub ochii noştri

"Nu vom mai putea respira pe Terra. Asta va fi Apocalipsa". Coşmarul se petrece sub ochii noştri

"Nu vom mai putea respira pe Terra. Asta va fi Apocalipsa". Coşmarul se petrece sub ochii noştri
de O.P.    |    22 Mai 2012   •   08:53

Nu previziunile mayaşe sau profeţiile lui Nostradamus ne vor aduce sfârşitul. Oamenii de ştiinţă sunt mult mai pragmatici şi au găsit cauze reale care pot deteriora ireversibil viaţa pe Terra.

Americanii au găsit mai multe locuri în zona arctică unde calota glaciară s-a topit din cauza încălzirii globale, însă acest lucru a dat naştere unui fenomen extrem de îngrijorător: cantităţi uriaşe de metan, depozitate acolo vreme mai milenii, au început să fie eliberate în atmosferă.

Metanul este al doilea gaz care produce efectul de seră, după CO2, iar nivelul său din atmosferă a crescut brusc după mai mulţi ani de stabilitate.



Pe Terra există variate surse de gaze cu efect de seră, unele naturale, altele făcute de om -precum gropile de gunoi sau fermele de animale, iar identificarea surselor care emit metan nu este deloc o operaţiune uşoară.

Cercetătorii de la Universitatea din Alaska au descoperit în Alaska şi Groenlanda peste 150.000 de puncte în care există emisii naturale de metan. Potrivit rezultatelor testelor, unele dintre aceste puncte emană metanul străvechi, depozitat cu mii de ani în urmă pe fundul lacurilor, iar alte mostre conţin gaze mult mai recente care provin din descompunerea vegetalelor din lacurile glaciare.

Eliberarea acestor gaze în atmosferă va putea fi observată peste zeci de ani, însă sunt unii cercetători care consideră că o eliberare rapidă a metanului va duce la accelerarea încălzirii globale, scrie BBC.





×
Subiecte în articol: incalzirea globala apocalipsa
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close