Antena 3 CNN Life Știinţă Povestea românului care va construi pentru americani un oraş plutitor de 60 de milioane de dolari

Povestea românului care va construi pentru americani un oraş plutitor de 60 de milioane de dolari

Povestea românului care va construi pentru americani un oraş plutitor de 60 de milioane de dolari
de O.P.    |    04 Iun 2012   •   12:10

Un român, alături de alţi trei specialişti vor încerca să construiască un oraş plutitor. Şi nu este vorba de orice proiect, ci de unul care are la bază un vis, pe care americanii, ajutaţi de un român, îl vor duce la îndeplinire.

Construcţia oraşului plutitor nu se va face pe teritoriu american, dar cei care se vor afla în oraş vor putea plăti taxe şi încasa bani pe sistemul fiscal, într-un mod relativ similar cu cel al unui offshore.

Blueseed este conceput ca să fie o insulă pentru startupuri, cu statut fiscal special. Mai exact este un paradis fiscal pentru startupuri, ca un incubator proiectat să crească businessuri de tehnologie până în momentul în care produc suficient de mulţi bani încât să poată deveni independente şi să poată plăti taxe către statul american.



Blueseed ar fi o adevărată flotă de nave ancorate în largul coastei de Vest, şi va putea oferi doritorilor spaţii de locuit şi de birouri pentru cei ce-şi vor crea business-urile acolo. În început, peste 1.000 de antreprenori pot fi găzduiţi acolo, contra unei taxe lunare de la 1.200 de dolari în sus. Cam cât costă o chirie San Francisco sau New York.

Pentru acest proiect uluitor lucrează şi românul Dan Dăscălescu, care este la şi în bordul companiei. El are funcţia de Chief Information Officer, adică este în conducerea departamentului IT, dar cu rol de vicepreşedinte.

A lucrat şi la Yahoo!, este traducător şi co-autor al mai multor cărţi de specialitate în IT şi, înainte de a ajunge la Blueseed, a lucrat, în Belgia, în domeniul comunicaţiilor prin satelit.






×
Subiecte în articol: IT
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close