Antena 3 CNN Life Știinţă Securitatea NASA lasă de dorit. Cum a fost furat un laptop cu informaţii secrete ale Agenţiei

Securitatea NASA lasă de dorit. Cum a fost furat un laptop cu informaţii secrete ale Agenţiei

 Securitatea NASA lasă de dorit. Cum a fost furat un laptop cu informaţii secrete ale Agenţiei
Sursa foto: Foto: www.sleetherz.com
02 Mar 2012   •   10:47

Reprezentanţii NASA au recunoscut recent că un computer ce conţinea planurile de control şi manevre ale Staţiei Spațiale Internaţionale a fost furat anul trecut, informează Discovery News.

Potrivit reprezentantului NASA, Paul K Martin, laptopul este unul dintre cele 48 de dispozitive ce aparţin Agenţiei care au fost pierdute sau furate în intervalul aprilie 2009-aprilie 2011.

„În martie 2011, furtul unui computer criptat al NASA a dus la pierderea algoritmilor de comandă și control ai Stației Spațiale Internaționale. Alte computere furate conțineau date sensibile despre programele Constellation și Orion", se arată într-un raport al NASA.

În perioada 2010-2011, au fost raportate peste 5.400 de incidente de securitate digitală. În acest interval de timp, au fost descoperite programe cu probleme instalate pe calculatoarele NASA sau persoane neautorizate care au accesat fişiere.

Cele mai grave cazuri de furt din istoria agenţiei s-au petrecut în 1970. Atunci, sute de bucăţi de rocă lunară, meteoriţi şi comete au fost furate sau pierdute.




 

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close