Antena 3 CNN Life Știinţă Studiu. Degradarea continuă a oceanelor planetare va duce la o extincţie în masă

Studiu. Degradarea continuă a oceanelor planetare va duce la o extincţie în masă

Studiu. Degradarea continuă a oceanelor planetare va duce la o extincţie în masă
Sursa foto: Foto: mccullagh.org
22 Iun 2011   •   19:59
Dacă actualele activităţi umane, care contribuie la degradarea continuă a oceanelor planetare, nu se schimbă, o extincţie în masă a rasei umane este posibilă, se arată într-un raport al experţilor de la Programul Internaţional privind Starea Oceanelor, citat de Huffington Post.

Raportul preliminar al experţilor a rezultat în urma analizei făcute cu mai mulţi factori care afectează oceanele planetare, de la poluare şi încălzire globală până la hipoxie. „Rezultatele sunt şocante”, a declarat doctorul Alex Rogers, cercetător al Programului Internaţional.

„Este o situaţie foarte gravă care solicită acţiune fără echivoc din partea tuturor, la toate nivelurile. Vorbim despre consecinţe pentru specia umană care se vor manifesta în cursul vieţii noastre, şi mai rău, în vieţile copiilor noştri şi ale generaţiilor următoare”.

Echipa de cercetători au concluzionat că degradarea continuă din oceane are loc la un ritm mult mai rapid decât se anticipase anterior şi că, în combinaţie cu factorii care afectează mediul marin, vor duce la condiţiile exacte asociate cu o extincţie în masă în istoria Pământului.
 

×
Subiecte în articol: raport oceane poluare
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close