Antena 3 CNN Life Știinţă Toate femeile ştiau asta, dar acum studiile cercetătorilor i-au îngenuncheat pe bărbaţi. Care este IQ-ul unei femei

Toate femeile ştiau asta, dar acum studiile cercetătorilor i-au îngenuncheat pe bărbaţi. Care este IQ-ul unei femei

Toate femeile ştiau asta, dar acum studiile cercetătorilor i-au îngenuncheat pe bărbaţi. Care este IQ-ul unei femei
de O.P.    |    16 Iul 2012   •   11:24

Ştim cu toţii zicalele "În spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie", sau "Bărbatul este capul, dar femeia este gâtul". Însă lucrurile au început să se schimbe încetul cu încetul, iar femeile nu mai sunt bune doar de stat la cratiţă şi făcut copii, iar asta o dovedeşte studiul realizat recent de psihologii din Noua Zeelandă.

Anul acesta este pentru prima dată în ultimii 100 de ani când coeficientul de inteligenţă al femeilor îl depăşeşte pe cel al bărbaţilor, a concluzionat psihologul James Flynn, din Noua Zeelandă.

În ultimii 100 de ani, de când se realizau testele de inteligenţă, femeile rămâneau mereu în urma bărbaţilor cu o medie de cinci puncte, însă cu trecerea timpului această diferenţă s-a redus considerabil ajungând ca în 2012 nu numai să se estompeze, ci "pierzătoarele" să devină câştigătoare.

"În ultimii 100 de ani, punctajul obţinut la testele de inteligenţă a crescut în mod constant, atât la bărbaţi, cât şi la femei, însă ceva mai rapid în cazul femeilor", a declarat psihologul James Flynn.



×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close