Antena 3 CNN Life Știinţă Tot ce ştiam până acum despre lume este greşit. Teoria care îţi va schimba radical viaţa

Tot ce ştiam până acum despre lume este greşit. Teoria care îţi va schimba radical viaţa

Tot ce ştiam până acum despre lume este greşit. Teoria care îţi va schimba radical viaţa
Sursa foto: Foto: stiintific.com
de O.P.    |    24 Feb 2012   •   08:06

Anul trecut lumea fizicii vuia de vestea că viteza luminii a fost depăşită, potrivit unor teste făcute în laboratoarele din Italia. Acest lucru ar fi pus la îndoiala teoria relativităţii, pe baza căreia lumea noastră fiinţează.

Anul acesta, oamenii de ştiinţă au venit cu o rectificare a modificării, declarând că aparatul GPS care a înregistrat viteza neutrinilor ar fi avut ceva componente stricate.

Astfel, lumea fizicii moderne se împarte în două categorii: cei care susţin mai departe teoria lui Einstein - potrivit căreia bariera absolută a vitezei este viteza luminii, şi cei care consideră că viteza luminii ar putea fi depăşită.

Cei din a doua categorie susţin cu ardoare aceste calcule şi sunt convinşi că acest lucru va fi în curând demonstrat fără a li se putea contesta ceva. Infirmarea teoriei relativitatii ar însemna posibilitatea călătoriilor în timp. Mai mult, oamenii ar putea călători între planete, cu viteze incredibile.

Cercetătorii care au făcut aceste experimente anul trecut şi au ajuns la concluzia că viteza luminii a fost depăşită au declarat într-o conferinţă de presă că "Tot ce ştiam despre lume poate fi greşit. Lumea este pe care să se schimbe radical. Există posibilităţi foarte mari să ne înşelăm, dar sunt 100% convins că trebuie să continuam cercetările pentru a ne susţine ideile. Rog ca acest experiment să fie repetat de mai multe laboratoare", scrie ABC News.








×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close