Antena 3 CNN Life Știinţă Un inginer cu VIZIUNE. Acum 100 de ani, spunea cu o ACURATEŢE INCREDIBILĂ cum va fi viaţa în anul 2.000

Un inginer cu VIZIUNE. Acum 100 de ani, spunea cu o ACURATEŢE INCREDIBILĂ cum va fi viaţa în anul 2.000

Un inginer cu VIZIUNE. Acum 100 de ani, spunea cu o ACURATEŢE INCREDIBILĂ cum va fi viaţa în anul 2.000
Sursa foto: Foto: thesun.co.uk
11 Ian 2012   •   09:44
În anul 1900, inginerul american John Elfreth Watkins a făcut o serie de predicţii despre secolul XX care s-au adeverit. La mai mult de o sută de la redactarea articolului de către american, omenirea este uimită de acurateţea predicţiilor sale.

Articolul scris de John Elfreth Watkins a fost publicat la pagina opt a unei reviste pentru femei, Ladies' Home Journal. Articolul era intitulat: “Ce s-ar putea întâmpla în următoarea sută de ani”

Americanul şi-a început articolul cu următoarele cuvinte: “Probabil că predicţiile mele vor părea ciudate şi imposibile”. Spre uimirea tuturor, cea mai mare parte dintre ele s-a îndeplinit, arată BBC News.



Aceste sunt cele zece predicţii făcute de inginerul american care s-au adeveri în ultima sută de ani:

1. Fotografia digitală color. Bineînţeles că inginerul nu a utilizat termenul „digital” şi nici nu a specificat cum vor funcţiona computerele şi camerele video, dar a descris cu o acurateţe cel puţin bizară felul în care se va dezvolta arta fotografică.



2. Înălţimea în creştere a americanilor. „Americanii vor fi mai înalţi cu până la 5 centimetri”. Şi aşa a fost. În 1900, înalţimea medie a americanilor era de 1,70 metri. În 2000, înalţimea medie era de 1,75 metri.



3. Telefoanele mobile. „Telefoanele fără fir şi circuitele de telegraf se vor răspândi în toată lumea. Un bărbat aflat în mijlocul Atlanticului va putea conversa cu soţia lui, aflată în casa lor din Chicago. Vom putea telefona în China la fel de uşor cum acum putem comunica de la New York la Brooklin”, scria americanul.



4. Mâncarea semi-preparată. „Mâncarea deja gătită va putea fi cumpărată din magazine similare cu brutăriile de azi”, mai spunea inginerul .



5. Ritmul de creştere a populaţiei se va încetini



6. Apariţia serelor pentru cultivarea legumelor



7. Televizorul. „Omul va putea vedea tot ce se petrece în lume cu ajutorul camerelor conectate la ecrane electrice”.



8. Tancurile. „Forturi imense pe roţi vor circula cu viteza trenurilor de azi”



9. Fructele se vor mări. „Nepoţii noştri vor mânca căpşuni la fel de mari ca merele”.



10. Trenuri de mare viteză




 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close