Antena 3 CNN Life Știinţă Un nou test pentru detectarea anticorpilor HIV, creat de cercetătorii americani

Un nou test pentru detectarea anticorpilor HIV, creat de cercetătorii americani

Un nou test pentru detectarea anticorpilor HIV, creat de cercetătorii americani
de S.T.    |    10 Mai 2013   •   16:37

Virusologii americani au creat un nou test care permite identificarea anticorpilor HIV, virusul care declanşează SIDA, în sângele persoanelor infectate, informează AFP.
   
Aceşti anticorpi care neutralizează HIV sunt capabili să împiedice infectarea organismului cu majoritatea tulpinilor acestui virus, afirmă autorii acestui studiu, care a fost publicat joi, în revista americană Science.
   
Cercetătorii de la Institutul Naţional contra Alergiilor şi a Bolilor Infecţioase studiază de mulţi ani pacienţii, foarte puţin numeroşi, infectaţi cu HIV, al căror sânge prezintă puternice proprietăţi de neutralizare a virusului.
   
Înţelegerea felului în care aceşti anticorpi se dezvoltă şi atacă virusul poate să ofere indicii importante care i-ar putea ajuta pe cercetători să creeze un vaccin anti-HIV - o sarcină care reprezintă o provocare uriaşă pentru medicina actuală.
   
Până acum, tehnicile existente nu permiteau detectarea cu uşurinţă, prin analiza probelor de sânge, a caracteristicilor anticorpilor HIV prezenţi şi a porţiunilor de virus pe care aceştia le vizează, explică autorii studiului.
   

×
Subiecte în articol: test cercetatori americani
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close