Antena 3 Life Știinţă VIAŢA nu are nicio şansă! Vezi ce se întâmplă la o TEMPERATURĂ de -273 de grade Celsius

VIAŢA nu are nicio şansă! Vezi ce se întâmplă la o TEMPERATURĂ de -273 de grade Celsius

de O.P.    |    31 Ian 2012   •   10:14
VIAŢA nu are nicio şansă! Vezi ce se întâmplă la o TEMPERATURĂ de -273 de grade Celsius
Sursa foto: Foto: slagermanphoto.com

Chiar dacă temperaturile din ţara noastră sunt foarte scăzute în aceste zile, pentru alţii sunt normale, ruşii, de exemplu, fiind obişnuiţi şi cu temperaturi de -50 de grade în timpul iernii.

Articolul de mai jos te va face să înţelegi ce se petrece în fiecare prag al frigului, ajungând până la temperatura "zero absolut".

La 0º Celsius - apa îngheaţă.

La -2º Celsius - dacă îţi scoţi calculatorul afară, ecranul acestuia va merge foarte greu, din cauza cristalelor lochide care îngheaţă.

La -10º Celsius - dacă urechile nu sunt acoperite, cerceii şi piercingurile din lobi pot provoca degerături.

La -18º Celsius - nu mai ai nevoie de frigider. Poţi scoate mâncarea pe balcon şi ea nu se va strica, pentru că la această temperatură bacteriile sunt distruse.

La -22º Celsius - ar trebui să aveţi rezervoarele măcar pe jumătate pline, deoarece motorina devine mai densă, şi riscaţi să nu mai pornească maşina. Cu benzina nu există astfel de probleme.

La -30º Celsius - fiecare inspiraţie şi expiraţie este o luptă. La aceasă temperatură nările se lipesc, deoarece temperatura corpului este cu mult mai mare decât cea din exterior.

- 88,3º Celsius a fost cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Polul Sud

La -273,15º Celsius  (această temperatură este supranumită şi "zero absolut", pentru că nu mai există temperatură mai scăzută) - atomii NU se mai mişcă!, scrie Live Science.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close