Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adaugi lapte în cafea? Ce spun medicii despre această combinație

Adaugi lapte în cafea? Ce spun medicii despre această combinație

Adaugi lapte în cafea? Ce spun medicii despre această combinație
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de M.Z.    |    09 Iun 2017   •   16:50

Persoanele care adaugă lapte în cafea nu fac o greșeală, așa cum se spunea până acum. 

Nutriționiștii români chiar încurajează această variantă, spunând că este de preferat să adăugăm în cafea lapte decât zahăr.

Lactoza, un zahăr cu efect probiotic. Zahărul clasic este un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză (idem mierea). Zahărul din lapte e tot un dizaharid format din glucoză și galactoză. Asemănătoare și totuși atât de diferite. Fără prezența fructozei glucidele devin sănătoase și nepericuloase pentru siluetă!

Lactoza are o putere de îndulcire de șase ori mai mică față de zahăr, are indice glicemic mic, nu produce secreție de insulină și nu îngrașă. Ba mai mult, cu lactoza se hrănesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, îmbunătățește digestia și crește imunitatea. Un aport de lactoză mai mic de 3g/zi poate pune în pericol sănătatea întregului organism. 

În lapte există și oligozaharide, glucide mai mari decât lactoza, care nu pot fi digerate și ajung în colon. Aici fermentează și produc un mediu acid cu rol anti-infecțios, deci balonarea nu e întotdeauna ceva de rău:) Tot ele funcționează ca o „sugativă” protejând mucoasa intestinală de bacterii și toxine (...), a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook. 
 

×
Subiecte în articol: cafea lapte mihaela bilic
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close