Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul pe care nu trebuie să-l consumi niciodată înainte de culcare

Alimentul pe care nu trebuie să-l consumi niciodată înainte de culcare

Alimentul pe care nu trebuie să-l consumi niciodată înainte de culcare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Aug 2017   •   22:22

Ştim că trebuie să evităm cofeina, zahărul şi alcoolul înainte de a merge la culcare, deoarece disturbă somnul. Însă, mai există ceva ce nu este deloc bine să consumi la ore târzii, scrie eva.ro.

Chiar înainte de somn nu este recomandat să mănânci absolut nimic, deoarece corpul tău va fi nevoit să muncească pentru a digera acel aliment. Ceaiurile din plante cu rol calmant sunt singurele opţiuni care rămân pentru orele târzii, însă şi acestea ar fi bine să fie consumate mai devreme pentru a împiedica micţiunea nocturnă. 

Dacă ştim deja că alcoolul, cofeina şi zahărul sunt printre cele mai proaste alegeri pe care le putem face înainte de a merge la culcare, se pare că mai există încă ceva ce nu este deloc recomandat să mâncăm la orele târzii: proteine. Consumul alimentelor bogate în proteine trebuie evitat înainte de culcare, deoarece disturbă somnul şi vei adormi foarte greu.

"Sistemul digestiv trebuie să lucreze intens pentru a digera aceste alimente bogate în proteine, timp în care sunt stimulate sucurile gastrice", explică medicul Nada Milosavljevic.Drept urmare îţi va fi greu să adormi şi vei avea un somn agitat, astfel că dimineaţa te vei trezi obosită. 

×
Subiecte în articol: culcare aliment somn proteine alimente
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close