Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ANTENA3.RO LIVE. Andreea Sava: Desertul trebuie mâncat separat, nu la finalul mesei

ANTENA3.RO LIVE. Andreea Sava: Desertul trebuie mâncat separat, nu la finalul mesei

ANTENA3.RO LIVE. Andreea Sava: Desertul trebuie mâncat separat, nu la finalul mesei
06 Iul 2017   •   15:34

Invitata Mariei Coman de la Antena3.ro LIVE, Andreea Sava, realizatoarea emisiunii „Descoperiți” de la Antena 3, a vorbit în direct despre tips& tricks despre slăbit și sport, dar și despre ce este bine să mănânci și ce nu pentru o siluetă perfectă. Pe Andreea o găsiți pe www.andreeasava.ro.

Cum s-a decis să slăbească

După ce mi s-a spus că am fundul mare la TV, am decis să slăbesc. O prietenă de a mea s-a dus la un nutriționist care i-a dat o dietă. Am citit și ca să o încurajez, am ținut și eu. După ce am slăbit nu îmi plăcera cum arăt. Așa că am hotărât că după 30 de ani de stat jos, neștiind ce să fac, m-am uitat la exerciții de sport. Mai întâi sport pentru dureri de spate, apoi pentru celulită, apoi pentru un abdomnen plat. Cel mai important este să găsești ceva ce îți place, nu îmi place să alerg, după ce am intrat în sala din MMA, nu mai puteam ieși.

Exerciții acasă

Nu îți trebuie decât voința, antrenamente funcționale cu propria greutate. Evoluând e bine să pui greutăți pentru ați ajuta organismul. Greutăți: două sticle de apă de 0.5. Sunt exerciții simple, dacă te uiți la felul cum se execută nu te accidentezi, îți antrenezi tot corpul. Asta este foarte important. Dacă treci peste primul prag restul e ușor.

Despre nutriție

Lucram destul de mult dar nu apăreau rezultate, aveam burtică. Vorbim de oameni normali. Am citit pe partea asta, toate grăsimile proaste se pun pe burtă și faci celulită. Mușchi faci sub stratul de grăsime. Trebuie să mănânci lucuri care dau energie organismului tău. Apar carențe. Organismul le cere. Când lipsește calciu și magneziu se traduce prin pofta de dulce. În niciun caz nu îți rezolvă carența, o adâncește. Nu te mai poți abține.

Anemia e o mare problemă. Am trecut cu familia mea prin această problemă. Lipsa de fier. Mâncat prost. Calorii goale: cipsuri. Nu au nimic, doar te îngrași. Organismul are nevoie de nutrienți. Nu îi dai organismului ce îi trebuie. Se transformă în probleme.

Greșeli pe care le facem

Combinarea alimentelor: mâncăm cartofi ca garnitură. Ne-am obișnuit cu el. Cartoful nu îngrașă, dar trebuie să fii atent cu ce îl combini. Nu cu carne sau pâine. Carbohidrați cu proteine, pentru că îngrașă, formează un strat în jurul proteinei, greu de descompus. Digestia îngreunată te îngrașă. Cartoful se combină cu orice legumă. Cu lactate. Poți cu brânză tofu. Proteinele nu se combină între ele pentru că nu mănânci pește și pui la aceeași masă. Lasă organismul să fie mai ușor. Dimineața poți mânca orice. Mănâncă o pizza. Prânzul este peste două ore. Nu e bine să mânânci peste foame avansată.

Desertul trebuie mâncat separat, nu la finalul mesei. Putem mânca deștept. Mănânc o prăjitură, dar la 2. Fructele se mănâncă în prima parte a zilei. Se mănâncă separat că îngreunează digestia. Putem mânca cozonac. Toate fructele raw-vegan. Putem mânca paste.

Bolile cardio-vasculare principala cauză de deces. Pe mine nu mă sperie ideea de moarte. Dar mă sperie ideea să ajung la o anumită vârstă și să mă doară genunchii. Lipsa de mișcare va duce la această problemă. Lucrurile astea doar se vor agrava.

Despre exerciții la birou

Ideea e să te miști în permanență. La 15 minute să faci mișcare, nu e bine să stai în șezut mai mult de 15 minute. La birou este bine să te ridici la 15 minute. Sunt lucruri simple: vorbește la telefon, dă print la o imprimantă mai departe de tine, urcă scările. Când te ridici de pe scaun, încordează fesierii. E rușinos să stai la birou și să-ți ridici picioarele. Este foarte eficient. Este cool să te miști.

Oamenii se duc la sală, dar nu se țin de treabă. Foarte puțini o fac.

7 alimente care te ajută să slăbești

Există o serie de alimente care conțin mai puține calorii: legume, precum castravete sau portocalele. Anumite alimente: ardeiul iute este bun și pentru celulită, are compuși antiinflamatori. Compușii respectivi reduc aceste procese.

Ce ne îngrașă

Te îngrașă toate produsele de fast-food, produsele procesate care vin cu multe grăsimi saturate. Din grăsimi sănătoase, ele te ajută să slăbești. Peștele oceanic, fructele de mare, cele care conțin Omega 3, toată seria de semințe și nuci. Aici trebuie să avem grijă că au multe calorii.

Cum să te îngrași sănătos

Cu nuci și cu semințe, calea cea mai sigură să te îngrași sănătos. Vrei să te îngrași armonios: alunele - 600 de calorii din 100 de grame.

Dimineață am mâncat iaurt grecesc cu banane, migdale. Aici: Două banane și sunt cu punga de alune, acasă, de obicei, carne slabă cu legume, cu salată de roșii, după antrenament unt de arahide cu banane sau cu pâine integrală. Mai mănânc la 12 noaptea. Mănânc carne. Carnea e bună la slăbit.

Antena 3 la lansat joi, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close