Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce nu ţi-a spus nimeni despre nuci! Cum se activează acestea înainte de a fi consumate

Ce nu ţi-a spus nimeni despre nuci! Cum se activează acestea înainte de a fi consumate

Ce nu ţi-a spus nimeni despre nuci! Cum se activează acestea înainte de a fi consumate
25 Sep 2015   •   11:50

Nucile ar trebui să fie prezente cât mai des în dietă de zi cu zi, deoarece consumul lor aduce enorm de multe beneficii pentru sănătatea noastră. Acestea conţin o mulţime de minerale utile şi vitamine care ne ajută să fim sănătoşi şi activi. De asemenea, ne oferă o cantitate semnificativă de antioxidanţi ce ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative precum şi la prevenirea îmbătrânirii precoce.

De asemenea, nucile sunt cunoscute că fiind o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar şi de lecitină şi omega-3. Acizii graşi polinesaturati care se găsesc în nuci ajută la reducerea colesterolul “rău” şi a trigliceridelor. Astfel, prin consumul de nuci, oferim organismului o serie de beneficii fără nici un fel de efort. Trebuie menţionat faptul că nucile pot preveni boală Alzheimer. Cei predispuşi la această boală pot întârzia simptomele şi instalarea acesteia prin consumul zilnic de nuci, scrie Oana Cuzino pe blogul ei.

×
Subiecte în articol: nuci sănătate consum imbatranire
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close