Ingrediente:
(30–40 chifteluţe, 4 porţii)
250 g carne de vită tocată
250 g carne de porc tocată
1 ou
2–3 dl smântână (sau lapte) şi apă
2½ linguri ceapă tocată fin
½ dl pesmet
2 cartofi fierţi, răciţi
4–5 linguri unt, margarină sau ulei
sare
piper alb
(mirodenii)
Iată ce trebuie să faci:
Căleşte ceapa în unt până devine aurie. Zdrobeşte cartofii şi pune pesmetul la înmuiat în puţină apă. Amestecă toate ingredientele şi adaugă sare după gust, piper alb şi mirodenii. Formează chifteluţe şi aşază-le pe un tocător acoperit cu un strat de făină, apoi prăjeşte-le în unt la foc mic.
Mai ai nevoie de:
(sos de smântână, 4 porţii)
1 dl smântână cu conţinut
mare de grăsime
2 dl apă sau supă de vită
sos de soia
sare
piper alb
(1 lingură făină)
Toarnă apa sau supa de vită fiartă în tigaie şi adaugă smântână. Dacă vrei un sos mai gros, pune smântână din belşug. Condimentează şi serveşte-l alături de chifteluţe cu cartofi fierţi, gem de merişoare, salată verde şi castraveţi muraţi.
Ştiri video recomandate