Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Daniela, femeia care a slăbit 40 de kilograme şi a început o viaţă nouă | #atentieladieta

Daniela, femeia care a slăbit 40 de kilograme şi a început o viaţă nouă | #atentieladieta

La fiecare colţ de stradă găsim mâncare. Covrigărie aici, minimarket acolo, tarabă cu plăcinte peste stradă. Avem mâncare peste tot, mâncăm oricând, oriunde, ca nicicând altcândva în istoria umanităţii.

Daniela, femeia care a slăbit 40 de kilograme şi a început o viaţă nouă | #atentieladieta
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2022   •   12:32

Ar putea fi bine, doar că organismul nostru nu e pregătit pentru asta. Şi de aici rate uriaşe de creştere a supraponderabilităţii şi a obezităţii. Şi nu e doar din cauza abundenţei de produse. E şi din cauza stresului care îngrasă. E şi din cauza unor probleme emoţionale pe care nu ştim să le definim, dar care ne fac să încercăm să umplem goluri cu mâncare.

Ne propunem, într-o nouă campanie marca Antena 3, să vorbim despre greutate, despre kilogramele în plus, despre greşelile pe care le facem atunci când mâncăm, dar vă vom aduce şi poveşti de succes, soluţii şi speranţă.

"În momentul în care m-am îngrăşat, nu mă mai suportam pe mine. Îmi aruncasem oglinzile din casă, nu mai ştiam cu ce să mă îmbrac, refuzam să mai ies din casă. Abia mai ieşeam la serviciu şi înapoi. Nu mai aveam viaţă socială, refuzam pentru că toată lumea îmi spunea cât m-am îngrăşat şi nu mai suportam. Intrasem şi în depresie", a povestit Daniela Burcea.

Aşa îşi începe Daniela povestea. După ce a suferit de depresie şi şi-a dat seama că are nevoie de ajutor şi a apelat la un medic specializat în nutriţie.

"Este greu ca un om să îşi dea seama singur de ceea ce i se întâmplă pe partea de comportament alimentar şi de aceea partea de terapie poate ajuta foarte mult", a explicat Mirela Ţopan, psihoterapeut specializat în mâncatul emoţional.

"Mă cântăream în fiecare dimineaţă şi mă bucuram pentru fiecare sută de grame pe care o slăbeam de la o zi la alta şi voiam mai mult şi mă ambiţiona. Am învăţat să mănânc, ceea ce noi nu ştim. Nu ştim, noi nu ştim să mâncăm", a precizat Daniela Burcea.

40 de kilograme a slăbit Daniela. Toată transformarea s-a produs sub coordonarea medicului.

"Noi când ne urcăm pe cântar avem tendinţa să ne imaginăm că trebuie să slăbim şi ne gândim 10 kilograme dacă se poate în 10 zile. Nu se poate asta. Aceste promisiuni sunt deşarte din punctul meu de vedere. Cu cât mai multe şi mai repede kilograme se pierd.din păcate cu atât mai repede se întorc şi cu mai multe întăriri.

"Dietele care promovează un slăbit rapid, din păcate nu se referă la slăbitul sănătos, acolo de unde trebuie să se întâmple el, adică din grăsime", a declarat Laura Ene, medic nutriţionist.

"Cel mai important sprijin a fost cel al doamnei doctor! Şi al familiei. Familia mi-a respectat deciziile şi au văzut că îmi doresc să slăbesc, dar cel mai important sprijin a fost cel al doamnei doctor", povesteşte Daniela Burcea.

Aşadar, dietele-minune, chiar dacă există şi sunt promovate intens pe internet sau prin marketing door-to-door, nu sunt o soluţie. Ceea ce contează este un stil nou de viaţă pe care trebuie să îl respectăm pe termen lung.

"Trebuie să avem răbdare. Cuvântul magic în slăbit este răbdare! De foarte multe ori oamenii nu au răbdare şi se apucă de dietă anapoda. Adică de dimineaţă. Şi ţin dieta de dimineaţă şi trec şi peste prânz cu o cafea sau o salată şi ajung seara şi nu îşi mai pot stăpâni nici foamea, nici poftele şi nici oboseala.

Atunci când te lupţi cu foamea sau cu poftele vă garantez că nimeni nu va câştiga", a declarat medicul nutriţionist Laura Ene.

Acum, Daniela şi-a reluat viaţa socială, călătoreşte şi se bucură de viaţă.

Problema greutăţii tinde să devină cea mai importantă problemă de sănătate de pe planetă. Aproximativ 3,4 milioane de decese sunt înregistrate la nivel mondial, în fiecare an, din cauza unor boli care au ca principali factori de risc obezitatea sau excesul de greutate.

Printre cele mai frecvente, diabetul, bolile de inimă, ovarele polichistice, infertilitate, unele tipuri de cancer.

×
Subiecte în articol: #atentieladieta Laura Ene
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close