Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce si cum te ajuta sa slabesti un somn bun

De ce si cum te ajuta sa slabesti un somn bun

De ce si cum te ajuta sa slabesti un somn bun
de O.P.    |    26 Mai 2014   •   13:10

Potrivit unui studiu recent, oamenii care nu pot dormi bine sau sunt privati de un somn bun dintr-un motiv sau altul (si aici stresul este un factor major), pierd cu pana la 55% mai putine grasimi din corp decat cei care au parte de un somn bun si linistit. Iar lipsa de somn, ii face in plus mai flamanzi.

Cei care in schimb se odihnesc asa cum trebuie, produc o cantitate mult mai mica din hormonul numit ghrelin, cel responsabil de stimularea apetitului care in acelasi timp reduce si pierderea/consumul de energie.

Asadar, daca iti doresti sa slabesti, cel mai important lucru pe care poti sa il faci, pe langa dietele si exercitiile sportive clasice este sa te asiguri ca ai parte de un somn bun si linistit pe durata intregii nopti.

Pentru acest studiu, s-au ales 10 voluntari supraponderali sanatosi cu varste intre 35-49 de ani care au fost izolati vreme de patru saptamani si supusi unei diete cu 1450 de calorii zilnice, menita sa le mentina greutatea fara efort fizic. In primele doua saptamani, acestia au avut parte de perioade de somn zilnice de 8 ore si jumatate, reusind in medie sa piarda cate 3 kilograme, datorita aportului mic de calorii ingerate.

Continuarea, pe lyla.ro

×
Subiecte în articol: somn dieta
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close