Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dietă de post. Cum reușești să îți crești imunitatea și să ai un corp sănătos cu ajutorul unor alimente banale

Dietă de post. Cum reușești să îți crești imunitatea și să ai un corp sănătos cu ajutorul unor alimente banale

Dieta de post poate fi o capcană pentru sănătate, mai ales când abuzăm de pâine și de alte alimente conservate, bogate în sare și grisimi. Nutriționistul Lygia Alexandresu ne învață cum să păstrăm echilibrul în farfurie când nu mai avem foarte multe opțiuni alimentare.

Dietă de post. Cum reușești să îți crești imunitatea și să ai un corp sănătos cu ajutorul unor alimente banale
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Apr 2020   •   16:36

”Rutina orelor de masă trebuie să rămână o preocupare. Adică mic dejun, prânz și cină să existe, respectând piramida alimentară. Un mare NU trebuie să spuneți la alimnetele procesate de post, conțin foartă multă sare. Acum avem timp să gătim și putem începe cu rețetele bunicii. Fie fasole bătută, lintea, humusul, pot fi variante de mic dejun. Ciupercile sunt o sursă bună de proteină și de fier în această perioadă. Supele, ciorbele, din zarzavaturile atât de autohtone care se găsesc în piețe acum.

Hidratarea e foarte importantă în perioada de post. Ceaiuri calde neîndulcite, limonadă, apă, lămâie.

Rrestricția calorică prelungește viața, în primul rând creșterea imunității, apoi micșorarea particulelor active, care atacă membrana celulară și prin creșterea rezistenței la stres a membranei celulare.

Mâncăm ordonat, caloric mai puțin și vegetarian în așa fel încât să avem un suflet liniștit și un corp sănătos”, a spus nutriționistul.

×
Subiecte în articol: post dieta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close