Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mergi des la piscină? Uite la ce boli oribile te expui

Mergi des la piscină? Uite la ce boli oribile te expui

Mergi des la piscină? Uite la ce boli oribile te expui
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Iul 2017   •   13:48

Piscinele, ştrandurile, lacurile sau râurile sunt cel mai bun remediu împotriva unei zile toride de vară. Scăldatul în astfel de locuri conferă răcoare şi relaxare. Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenţi cu privire la alegerea locului potrivit pentru scăldat, scrie adevarul.ro.

În cazul în care apa din piscine sau ştranduri nu este dezinfectată corespunzător sau dacă încălcăm avertismentele cu privire la interzicerea utilizării apelor unui râu riscăm să ne expunem organismul la o serie de bacterii şi virusuri din apă care ne pot afecta sănătatea.  

Cele mai răspândite bacterii din apă sunt responsabile pentru apariţia unor afecţiuni la nivelul pielii, precum negii, micozele sau eczemele. Una dintre aceste afecţiuni este pitiriazisul versicolor. Afecţiunea se manifestă prin apariţia la nivelul pielii a unor pete de culoare brună sau albă.   De asemenea, o serie de ciuperci care se dezvoltă în mediul umed sunt responsabile de apariţia eczemelor de contact, care se manifestă prin mâncărimi severe. De asemenea, din apa de la piscină sau din lacuri putem contacta negi.

×
Subiecte în articol: strand piscina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close