Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mihaela Bilic: „Este alimentul-medicament. Puternic antioxidant, face minuni pentru creier și abundă în minerale”

Mihaela Bilic: „Este alimentul-medicament. Puternic antioxidant, face minuni pentru creier și abundă în minerale”

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă un desert care face minuni pentru creier.

Mihaela Bilic: „Este alimentul-medicament. Puternic antioxidant, face minuni pentru creier și abundă în minerale”
Sursa foto: Facebook/Mihaela Bilic
de S.T.    |    13 Apr 2020   •   18:33

„Un singur pătrățel de ciocolată neagră cu 70% cacao conține de 2 ori mai mulți polifenoli decât un pahar de vin roșu și are un efect antioxidant identic cu o ceașcă de ceai verde corect infuzat  Iar când spui “antioxidant”, spui protecție împotriva bolilor și a îmbătrânirii (inclusiv cea cerebrală), scăderea riscului de cancer și a incidenței bolilor cardiovasculare

Și asta nu e tot! Ciocolata are efecte psiho-stimulante și tonifiante, datorită unui compus asemănător cafeinei, numit teobromina. Pe lângă ea, în bobul de cacao mai găsim:

-cantități mari de minerale (magneziu, potasiu, fier, fosfor, crom), esențiale pentru funcționarea sistemului nervos 
-fenilalanină și feniletilamină, substanțe care ne fac să ne simțim “în al 9-lea cer”, cresc nivelul endorfinelor și acționează similar unui antidepresiv;
-anantamida, un compus care stimulează receptorii cerebrali și produce stare de bine, bucurie, plăcere extremă și euforie.

Ciocolata are un efect paradoxal: induce o stare de bine, de liniște și relaxare, dar în același timp trezește simțurile, are proprietăți tonice și dinamizante, adică este un afrodisiac. Cu o porție de 20g/zi de ciocolată cu minim 70% cacao putem asigura organismului un aport  de substanțe esențiale pentru starea lui de bine - câteva pătrățele amărui care ne protejează organismul de tot ce e rău și ne fac să vedem viața în roz”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic desert creier ciocolata
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close