Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă 5 cele mai importante sfaturi pentru sănătatea minţii şi a corpului la început de an

5 cele mai importante sfaturi pentru sănătatea minţii şi a corpului la început de an

Un corp sănătos trebuie să fie condus de o minte sănătoasă, recomandă specialiştii care vin cu o serie de sfaturi pentru a ne proteja de depresie, oboseală, stres şi anxietate la început de an.

5 cele mai importante sfaturi pentru sănătatea minţii şi a corpului la început de an
Sursa foto: Pexels.com / Trang Doan
de Claudia Popovici    |    03 Ian 2022   •   17:34

Ştim cu toții că sărbătorile sunt un mod bun de a gusta din toate felurile de mâncare, însă odată cu începutul de an dacă vrem să păstrăm o minte sănătoasă şi să avem şi un corp sănătos ar fi bine să respectăm anumite reguli.

În primul rând, specialiştii ne recomandă să mâncăm ciuperci, despre care se spune că ar fi eficiente pentru a scăpa de depresie.

Ciupercile, alimentul care reduce riscul de a dezvolta depresie

Mai mult, ciupercile au efecte anticancerigene, pot reduce riscul de a dezvolta depresie şi reprezintă cea mai mare sursă alimentară de ergotioneină, un  antioxidant crucial anti-îmbătrânire. Alături de glutation, aceşti antioxidanți acționează intracelular împotriva radicalilor liberi, sporesc sănătatea și protejează împotriva problemelor asociate îmbătrânirii.

În al doilea rând, specialiştii ne recomandă să fim atenți şi la somn. Potrivit unui studiu, un pui de somn pe timpul zilei poate relaxa corpul şi mintea.

Somnul – la fel de necesar ca apa şi mâncarea

Perioada optimă indicată pentru un somn pe timpul zilei este de 60 de minute. Mai mult, pentru a avea o inimă sănătoasă specialiştii recomandă să ne îngrijim şi de somnul pe timpul nopții.

Mai exact, este indicat să mergem la somn între orele 22:00- 23:00. Cu cât ne culcăm mai târziu cu atât suntem predispuși la boli cardiovasculare.

De asemenea, trebuie să avem în vedere şi controalele la medici. Controalele pentru sănătate pot detecta din timp eventualele boli, pot îmbunătăți calitatea vieții şi preveni moartea prematură.

Fructele şi legumele, aliați de nădejde în lupta împotriva stresului

În ceea ce privește alimentația pentru sănătate specialişti recomandă cât mai multe fructe şi legume, mai ales că acestea ne ajută în lupta împotriva stresului.

Un studiu arată că persoanele care mănâncă fructe şi legume au un nivel de stres mai mic cu 10%.

Consumul de apă - avantaje pentru sănătatea noastră

Un studiu arată că menţinerea unei bune hidratări poate încetini sau chiar preveni insuficiența cardiacă.

Recomandarea zilnică variază între 1.6 litri la 2.1 litri de apă pentru femei şi de la 2 litri la 3 litri pentru bărbaţi.

Mișcarea înseamnă sănătate pentru minte şi corp

Un studiu arată că după ce au devenit sedentari, mulţi oameni au dezvoltat depresie, anxietate, stres şi singurătate.

Puțină mișcare fizică poate îmbunătății starea de spirit şi bunăstarea mentală.

Tot ce ne mai rămâne acum este să facem un plan şi în fiecare zi să aplicăm aceste 5 sfaturi pentru a ne menține mintea şi corpul sănătoase pe tot parcursul anului.

 

×

ȘTIRI

Țara fierbe sub presiunea profesorilor. Mii de cadre didactice protestează în marile oraşe

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close