Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Rețeta perfectă de iarnă, sănătoasă și ideală în diete

Rețeta perfectă de iarnă, sănătoasă și ideală în diete

Rețeta perfectă de iarnă, sănătoasă și ideală în diete
14 Dec 2015   •   08:41

Va prezentam un preparat cat se poate de sanatos, ideal de gatit iarna, care ajuta atat in lupta impotriva kilogramelor, cat si la intarirea sanatatii!

Zilele mai scurte si frigul de afara cresc pofta pentru orice, mai putin pentru salate usoare, motiv pentru care riscul de ingrasat creste in sezonul rece. Putem, totusi, sa ne tinem la distanta de tentatiile nesanatoase optand pentru preparate consistente, puternic nutritive care au si aroma specifica "de iarna". Iata ingredientele perfecte:

Carne de vita - este mult mai sanatoasa decat porcul sau puiul. Mai mult, aportul bogat de acizi grasi omega 3 contribuie la imbunatatirea starii de spirit, acest aspect fiind strans asociat de capacitatile organismului de a arde grasimi.

Fasolea rosie si nautul - aceste legume sunt surse excelente de fibre si proteine.

Ceapa - bogata in fibre si cu foarte putine calorii, aceasta ajuta la atingerea mai rapida a starii de satietate. Ceapa este totodata bogata intr-un antioxidant denumit quercetina despre care oamenii de stiinta au descoperit ca prezinta un rol important in arderile caloriile.

Rosii - bogate in apa, cu continut caloric scazut, acestea pot fi consumate in cantitati foarte mari, contribuind la obtinerea senzatiei de satietate, dar la procesul de slabit.

Chimen - un condiment in mod nedrept prea putin folosit de romani, chimenul este o adevarata arma impotriva kilogramelor un plus. Un studiu efectuat recent a aratat ca persoanele care mananca trei grame de chimen de doua ori pe zi, puse in iaurt timp de trei luni, slabesc mult mai mult decat cele care mananca doar iaurt simplu.

Scortisoara - acest condiment cu "aroma iernatica" are capacitatea de a regla nivelul glicemiei si, implicit, secretia de insulina a pancreasului. Cum glicemia si secretia de insulina sunt strans asociate cu pofta de mancare, mentinerea unui echilibru cu ajutorul aportului de scortisoara tine la distanta poftele.

Afla cum se prepara si ce valori nutritive are reteta pe lyla.ro

×
Subiecte în articol: reteta
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close