Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Șase zone ale corpului pe care să nu le atingi cu mâna

Șase zone ale corpului pe care să nu le atingi cu mâna

Șase zone ale corpului pe care să nu le atingi cu mâna
19 Iul 2015   •   23:43

Corpul tău este foarte important, așa că trebuie să îl tratezi cu atenție. Vezi ce zone nu ar trebui să le atingi niciodată cu mâna, scrie Unica.

Mâinile au un rol foarte important în transmiterea germenilor, iar degetele tale sunt contaminate chiar și după ce te speli pe mâini. Dacă nu îți tai unghiile constant, prezența bacteriilor crește, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Nebraska, citați de naturalhealthcareforyou.com. În plus, cei care au unghiile mai mari de 2 mm au mai mulți microbi pe mâini, de aceea este indicat să nu atingi anumite părți ale corpului.
Fața

Ai nevoie de mâini pentru a te spăla pe față sau a aplica cremă, însă în alte cazuri, ține-le departe de această zonă. Când ai mâinile pline de bacterii și le folosești pentru a-ți atinge fața, îți crești considerabil riscul de îmbolnăvire. Potrivit specialiștilor, degetele conțin uleiuri care îți închid porii și duc la apariția acneei, așa că spală-te întotdeauna înainte să îți atingi fața.

Ochii

Dacă nu porți lentile de contact, nu ai niciun motiv să îți atingi ochii cu mâinile goale, pentru că poți lăsa bacterii în ei. Nu te freca la ochi, dacă ai mâncărimi sau ochii uscați, spală-te înainte pe mâini sau mergi la medic.
 
Mai multe, pe Unica.

×
Subiecte în articol: corp
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close