Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Testul care poate determina câți carbohidrați poți mânca fără să te îngrași 

Testul care poate determina câți carbohidrați poți mânca fără să te îngrași 

Testul care poate determina câți carbohidrați poți mânca fără să te îngrași 
22 Iun 2018   •   16:25

Carbohidrații au fost unul dintre subiectele principale de discuție când vine vorba de pierderea în greutate și dietă, iar nutriționiștii din toată lumea au păreri diferite față de produsele aflate în această categorie alimentară.  

Potrivit cercetătorului Dr. Sharon Moalam, specialist în genetică, "testul biscuitelui" te poate ajuta să descoperi cât de bine corpul tău poate digera carbohidrații și prin urmare să dea o indicație a toleranței față de această grupă alimentară.

De asemenea, într-un nou documentar BBC intitulat "Adevărul despre carbohidrați", doctorul și iubitorul de carbohidrați Xand van Tulleken a spus: "Adevărul este că unii dintre noi pot mânca orice cantitate de carbohidrați fără să se îngrașe, în timp ce alții trebuie să aibă mare grijă", adăugând că el se consideră a fi în ultima categorie deoarece odată a cântărit chiar și peste 100 kg. 
  
Van Tulleken a pus „testul biscuitelui” al dr. Moalam în practică cu un grup de studenți. Fiecare membru al grupului a fost instruit să mestece un biscuite nesărat timp de 30 de secunde. El a cerut fiecărui membru să-și ridice mână atunci când aroma biscuitelui a început să se schimbe, dacă să spunem, a început să aibă gust dulce sau diferit în orice fel. Studentul care a observat o schimbare a gustului în cel mai scurt timp a ridicat mâna după 17 secunde, altul nu și-a ridicat mâna după 35 de secunde, iar unii nu au remarcat nicio schimbare a gustului. 

Conform teoriei din spatele studiului, cei care au observat o schimbare a gustului mai rapidă au în corp mai multe enzime care pot procesa mai eficient carbohidrații, deci au posibilitatea de a mânca mai multe alimente din această categorie fără să se îngrașe. În general, experții au explicat că atunci când încercați acest test acasă, dacă nu observați o schimbare de gust după 30 de secunde, acest lucru ar putea însemna că aveți o toleranță mai mică la digerat carbohidrați și este posibil să doriți să răriți aceste alimente din dietă. 

Sursă: Business Insider 

 

×
Subiecte în articol: dieta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close