Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Topul fructelor care îngraşă. De ce trebuie să te ferești, dacă ești la dietă

Topul fructelor care îngraşă. De ce trebuie să te ferești, dacă ești la dietă

Topul fructelor care îngraşă. De ce trebuie să te ferești, dacă ești la dietă
Sursa foto: Pixabay
14 Mai 2017   •   17:41

Fructele sunt o importantă sursă de energie şi vitamine şi nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Unele dintre ele îngraşă însă destul de mult. Persoanele care au probleme cu greutate sau care sunt la dietă trebuie să evite anumite fructe, scrie adevarul.ro.

„E clar pentru toată lumea că fructele sunt sănătoase. Unele dintre ele sunt însă bogate în carbohidraţi şi zahăr şi pot să ne îngraşe. În topul fructelor cu multe calorii este avocado. Are multe vitamine, dar poate conţine 300 de calorii, adică echivalentul a două felii de pâine sau a unei bucăţi de carne. Bananele sunt fructe care au cam 200 de calorii. Sunt săţioase, sunt gustoase, dar dacă sunteţi la dietă trebuie să le evitaţi. Strugurii îngraşă deoarece au mult zahăr. Dacă alegeţi aceste fructe nu le consumaţi zilnic, ci odată pe săptămână. Printre fructele cu cele mai puţine calorii se numără grapefruit, lămâia, cireşele, fructele de pădure şi căpşunile“, spune nutriţionistul Eva Iorţan.

Pepenele roşu este adeseori recomandat în diete, dar ultimele studii arată că are totuşi mult zahăr. La fel și fructele confiate, fie ele caise, prune, curmale sau smochine.
 

×
Subiecte în articol: dieta fructe alimentatie
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close