Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Un mod surprinzător prin care poți reduce număul de calorii consumate

Un mod surprinzător prin care poți reduce număul de calorii consumate

Un mod surprinzător prin care poți reduce număul de calorii consumate
22 Iun 2018   •   16:21

Chiar dacă pare tentant să amâni spălarea vaselor, un nou studiu te va îndemna să te ocupi de ele imediat! Potrivit oamenilor de știință de la Cornell Food and Lab, dacă petreci timpul într-o bucătărie aglomerată, cu lucruri aruncate peste tot și vase nespălate, vei consuma calorii duble decât dacă te afli într-un mediu curat.  

Studiul a împărțit un grup de 98 de femei în două: un grup a stat într-o bucătărie cu vase nespălate și lucruri aruncate, iar celălat grup într-o bucătărie curată. Ambele grupuri au avut la dispoziție biscuiți, dulciuri și gustări. Rezultatul șocant al studiului a arătat că în numai 10 minute, participanții care se aflau în mediul murdar au mâncat cu 53 mai multe calorii."Atunci când te afli într-un mediu murdar, haotic, îți vei influența dieta în mod negativ", a declarat Lenny Vartanian, autorul principal al studiului. "Se pare că mediul haotic îi determină pe oameni să gândească: Tot în jurul meu este scăpat de sub control, deci de ce nu ar trebui să fiu și eu așa?", a adăugat specialistul. 

Dacă caloriile în plus nu sunt un motiv suficient pentru a te face să te apuci de curățenie, află că spălatul vaselor are mai multe beneficii: un studiu anterior a constatat că îngrijirea gospodăriei încurajează o stare de bine, care poate duce la reducerea stresului și o viață mai fericită. 

Sursă: HEALTH 

×
Subiecte în articol: calorii dieta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close