Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Vlad Ciurea, cum ne încărcăm cu energie dimineața: ”Lobul prefrontal trebuie biciuit”

Vlad Ciurea, cum ne încărcăm cu energie dimineața: ”Lobul prefrontal trebuie biciuit”

Neurochirurgul și profesorul universitar Vlad Ciurea susține că aerul curat, apa la temperatura camerei și razele de soare sunt factorii care activează lobul prefrontal, responsabil de încărcarea corpului cu energie, dimineaţa. Potrivit lui Vlad Ciurea, aceasta ar trebui să fie rutina fiecărei dimineți.

Vlad Ciurea, cum ne încărcăm cu energie dimineața: ”Lobul prefrontal trebuie biciuit”
Sursa foto: Facebook/Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2022   •   09:25

„Cel care îmi dă energia, fără cafea, este impulsul cerebral, care pleacă din lobul prefrontal, din partea anterioară a creierului. Lobul prefrontal dă comenzile ce reîncarcă organismul cu energie. Lobul prefrontal trebuie biciuit.

Primele raze de soare spre el, acea undă de aer curat, primele zgomote, dacă sunt păsări în jurul nostru, apa cât mai curată, la temperatura camerei dau drumul la lobul prefrontal. Pleacă totul, pleacă și sistemul general nervos și sistemul endocrin și atunci ne putem numi o ființă umană.”, a explicat Vlad Ciurea într-o discuție cu Mihai Morar în cadrul podcastului ”Fain & Simplu”.

Întrebat cum ne afectează știrile negative pe care le citim dimineața, Vlad Ciurea a răspuns:

„Ați primit o știre ca o lovitură care a venit în creier și care s-a dus exact în centrii dumneavoastră de vorbire, de gândire, de metabolism, și ați primit aceasta pe toate planurile. Pe planul memoriei, pe plan vizual, pe plan metabolic, pe plan emoțional. Informațiile pe care le primim se răspândesc în tot corpul.”

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Noi provocăm cancerul!” Ce declanșează această boală îngrozitoare

 

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close