Antena 3 CNN Meteo Alina Şerban, meteorolog ANM, anunţă o schimbare a vremii

Alina Şerban, meteorolog ANM, anunţă o schimbare a vremii

Avem 30 de grade Celsius anunțate astăzi de meteorologi pentru anumite zone ale țării, deşi suntem la final de septembrie, dar și acel cod galben de vânt valabil pentru mai multe județe din ţară.

Alina Şerban, meteorolog ANM, anunţă o schimbare a vremii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    27 Sep 2023   •   16:31

Mai cald decât este normal pentru această perioadă va fi şi zilele viitoare, iar apoi sunt aşteptate ploi, spun meteorologii.

"Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 de grade în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată. 

Acest tablou termic se va menține, de altfel, și în zilele următoare, şi joi, şi vineri. 

Poate doar sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime până vineri, între 23-24 de grade până spre 28-29 de grade, izolat, din nou 30 de grade. 

Cele mai scăzute vor fi în estul Transilvaniei, în regiunile nordice, în nordul litoralului, iar cele mai ridicate în sudul și în vestul teritoriului, în condițiile în care singurul element mai deranjant ar fi vântul, care prezintă intensificări pe parcursul zilei de astăzi și face obiectul unei atenționări meteorologice de cod galben în partea de sud-est a teritoriului, Muntenia, Dobrogea, rafale în general de 55-65 km/h pe litoral, în jurul a 70k m/h în rest.

Joi, chiar dacă va mai fi vânt în aceste zone, va mai slăbi în intensitate, apoi nu va mai prezenta interes. Vor apărea ploile în jumătatea de nord a teritoriului, în mod deosebit sâmbătă noapte și duminică.

Şi în Capitală vorbim de o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la avea la această dată, e vorba de maxime de 27-29 de grade atât astăzi, cât și în zilele următoare. 

În afară de vânt, care va prezenta intensificări, astăzi nu vom avea elemente notabile până la finalul săptămânii", a spus meteorologul ANM Alina Şerban, miercuri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo Alina Şerban
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close