Antena 3 CNN Meteo Meteorologii anunță schimbarea bruscă a vremii: ”Temperaturile cresc foarte mult!” | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii anunță schimbarea bruscă a vremii: ”Temperaturile cresc foarte mult!” | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii ANM anunță o schimbare semnificativă a vremii în România, în următoarele zile.

de Laura Dinu    |    29 Ian 2024   •   12:01

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile din următoarele zile vor fi asemănătoare celor unor zile frumoase de primăvară.

O masă de aer cald va intra în România, determinând o creștere a temperaturilor în întreaga țară. Această schimbare a vremii va aduce maxime mai ridicate, în contrast cu temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă.

Potrivit meteorologilor, maximele vor ajunge în următoarele zile la valori care vor depăși media sezonieră.

Meteorologii prognozează pe timpul zilei temperaturi care vor ajunge la valori de 10...11 °C, în timp ce, pe parcursul nopților, valorile nu vor mai coborî sub pragul de ger .

Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare și la ce trebuie să ne așteptăm.

Două nopți de ger

Potrivit meteorologului, temperaturile vor începe să crească după două nopți de ger.

”Senzația va fi una de frig în condițiile în care, pe parcursul următoarelor două nopți, vorbim de temperaturi negative în aproape toată țara, și chiar de ger, sau sub pragul gerului, adică sub - 10 °C în depresiunile din vestul Transilvaniei .

Însă, dacă ne raportăm la perioada în care ne găsim, putem spune că temperaturile pe timpul nopților sunt chiar normale, iar pe timpul zilei sunt chiar mai ridicate decât ar trebui sa avem la această dată în partea de sud-vest a teritoriului .

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime, de la 2...3°C, în regiunile nordice, în Maramureș, prin Nordul Moldovei, până la 7...9 °C în zona Olteniei, unde va fi cel mai cald astăzi și mâine.

Temperaturi mai scăzute de atât, maxime ușor negative, de 1...2°C, vor fi în depresiunile din vestul Transilvaniei”, a explicat Alina Șerban la Antena 3 CNN.

”În următoarele două nopți, temperaturile vor fi negative în toată țara, vor coborî sub pragul gerului, din nou, în depresiuni, în estul Transilvaniei, unde ne așteptăm la valori de -16...-17°C.

Temperaturi în jurul pragului de ger, în jurul a -10 °C, la noapte și mâine noapte, se poate să avem și prin Maramureș, dar și în nordul Moldovei, însă în celelalte regiuni vor fi minime de -5...-3°C”, a mai spus Alina Șerban la Antena 3 CNN.

De miercuri, vremea se încălzește semnificativ

”De miercuri însă, temperaturile vor crește foarte mult, vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal această dată, iar acest lucru va însemna că miercuri maximele vor atinge temperaturi de 10...11°C în zonele deluroase, unde va fi cel mai cald, iar joi și vineri în aproape toată țara .

Este foarte probabil ca sambătă să avem valori de 10...11°C în majoritatea regiunilor țării.

Temperaturile minime vor fi și ele în creștere și vor deveni, în cea mai mare parte din țară, pozitive”, a mai explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru Banat

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie de 3...5 grade, ulterior se va încălzi ușor, astfel în ultima zi din ianuarie și în primele două zile din februarie sunt prognozate maxime de 7...8 grade. O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general peste 10 grade, cu posibile valori de 14...15 grade în zilele de 4, 5 și 6 februarie. Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora de -6...-4 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 și 4 grade. 

Prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitații în 2 și 3 februarie și în perioada 7 – 11 februarie.

Prognoza meteo pentru Crișana

Până în 2 februarie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3...6 grade și de -6...-4 grade pentru cele minime. O perioada caldă este estimată începând cu 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general de 8...11 grade, iar a celor minime va fi cuprinsă între 0 și 4 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu seara zilei de 1 februarie, dar și pe 2 și 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 7 – 11 februarie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Până în 2 februarie, la nivelul acestei regiuni sunt prognozate maxime termice de 2...5 grade și minime în general cuprinse între -10 și -6 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare. După acest interval și până la finalul primei decade a lunii februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă, respectiv o media zilnică a temperaturilor maxime ce va oscila între 7 și 10 grade și minime în jurul a 0 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu seara zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 7 – 11 februarie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Până în 2 februarie, vremea va fi normală sub aspect termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 3...4 grade și minime în general de -7...-6 grade. Va urma o perioadă caldă, între 3 și 7 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime se va apropia de 10 grade, iar minimele, în general pozitive, vor avea o medie de 2...4 grade. Ulterior până la finalul primei decade datele actuale indică menținerea unor temperaturi peste normalul climatologic (maxime de 6...8 grade și minime de -2...0 grade).

Se vor semnala precipitații începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 6 – 11 februarie.

Prognoza meteo pentru Moldova

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 8 grade în primele două zile din februarie, apoi încălzirea va fi semnificativă până la 12 grade, valoare ce va fi specifică pentru intervalul 4 - 6 februarie. După acest interval valorile termice diurne vor fi mai scăzute, spre o valoare zilnică estimată la 7...8 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, care vor caracteriza o vreme rece în primele nopți, cu o medie de -6...-4 grade, apoi în perioada 3 – 7 februarie preponderente vor fi temperaturile pozitive (minime de 2...4 grade), iar spre finalul intervalului acestea se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Temporar vor fi precipitații în 2 și 3 februarie, iar temporar cu o probabilitate în creștere și după 7 februarie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Media maximelor va crește de la 2 grade, până spre 12...14 grade, prognozate pentru intervalul 3...7 februarie, valori ce se vor situa cu mult peste normalul climatologic al acestor zile. Valorile termice se vor menține ridicate și după acest interval (maxime în general peste 10 grade). Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora de -5...-2 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitatea în creștere și după 8 februarie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În primele două zile ale intervalului media regională a temperaturilor maxime va fi în jurul a 3 grade și va crește la 6...9 grade în zilele de 31 ianuarie, 1 și 2 februarie. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 – 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, la o medie regională de 12...15 grade, apoi este posibilă o scădere ușoară spre valori în jurul a 10 grade. Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -7...-3 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 și 3 grade.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după 8 februarie.

Prognoza meteo pentru Oltenia

În primele două zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 4...7 grade și va crește la 10 grade în zilele de 1 și 2 februarie. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 – 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, spre o medie estimată la 12...15 grade, apoi este posibilă o scădere ușoară spre valori în jurul a 10 grade. Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie a temperaturilor minime de -7...-3 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 și 3 grade.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitatea în creștere și după 8 februarie.

Prognoza meteo pentru la munte

În prima zi vremea va fi rece, cu maxime termice în medie de -4 grade, apoi se va încălzi, astfel pe 31 ianuarie se va ajunge la 4 grade. Aceste alternanțe se vor menține și în restul intervalului de prognoză, astfel că temperaturile maxime vor oscila între -2 și 4 grade. Nopțile vor fi geroase la începutul intervalului, apoi valorile termice vor fi în creștere, chiar semnificativă în perioada 4 – 7 februarie, când media temperaturilor minime se va apropia de 0 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 6 – 11 februarie.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban vremea ANM prognoza meteo
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close