Antena 3 CNN Meteo Crăciun cu vreme de Paşte. Alina Şerban, meteorolog ANM, prognoza meteo actualizată

Crăciun cu vreme de Paşte. Alina Şerban, meteorolog ANM, prognoza meteo actualizată

Furtuna Pia, care vine cu forța unui uragan, lovește România înainte de Crăciun. Meteorologii anunță două zile cu vânt puternic și chiar viscol, mai ales la munte, unde rafalele vor trece de 100-120k m/h.

Crăciun cu vreme de Paşte. Alina Şerban, meteorolog ANM, prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Milena Niță    |    22 Dec 2023   •   12:43

Dar vânt puternic va fi și în zonele ceva mai joase de relief. În plus, sunt anunțate și ninsori.

"Vorbim de un pasaj cu vreme mai rea astăzi și mâine, în mod deosebit, ce se va transpune în intensificări ale vântului la momentul acesta în partea de nord-vest a teritoriului și în zonele montane.

În extindere, va fi şi spre după-amiază și spre seară în toate regiunile, acest lucru însemnând că vântul va avea intensificări cu rafale de 55-65 km/h în această după-amiază, la noapte, cam în toate regiunile. 

Mai mult de atât, peste 60-70km/h în zonele montane, iar pe creste peste 100 km/h. Vântul puternic va fi prezent și mâine în toate regiunile, foarte probabil cu rafale de peste 70-80 km/h în zonele mai joase de relief din sudul și centrul teritoriului. 

În plus, vorbim și de sisteme noroase ce determină precipitații, precipitații sub formă de ninsoare în centrul teritoriului, în Transilvania și în zonele montane, acolo unde vor fi în extindere mai ales mâine şi mâine seară, mâine noapte și se vor asocia cu intensificări ale vântului.

Prin urmare, vom avea viscol în zonele montane, în partea centrală a teritoriului, pe arii mai restrânse în regiunile nord-vestice, acolo unde se vor asocia precipitații sub formă de ninsoare cu intensificări ale vântului, iar în rest senzație de rece, pentru că temperaturile, chiar dacă în valoare sunt mai ridicate decât în mod normal la această dată, adică undeva la 7-8-9-10 grade în sudul teritoriului, nu vor fi resimțite la această valoare în condiții de vânt intens. 

Apoi, vorbim de o ameliorare treptată duminică, iar luni, marți și miercuri de o încălzire semnificativă", a spus meteorologul ANM Alina Şerban, vineri, la Antena 3 CNN.

De duminică, vremea va fi în încălzire. Pe 24 decembrie, temperaturile vor atinge 13-14 grade inclusiv în Capitală, iar luni și marți, săptămâna viitoare, sunt prognozate valori de 17-18 grade.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close