Antena 3 CNN Meteo Fenomen meteo inedit: Inversiune termică - cald la munte și ceață în restul țării. Alina Șerban: ”Temperaturile scad de luni”

Fenomen meteo inedit: Inversiune termică - cald la munte și ceață în restul țării. Alina Șerban: ”Temperaturile scad de luni”

În această dimineață a avut loc un fenomen meteo deosebit, o inversiune termică, ce a venit cu temperaturi mai ridicate decât de obicei la munte, iar în restul țării, cu ceață.

Fenomen meteo inedit: Inversiune termică - cald la munte și ceață în restul țării. Alina Șerban: ”Temperaturile scad de luni”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    13 Noi 2021   •   09:49

Meteorologul Alina Șerban a explicat, într-o intervenție telefinică la Antena 3, ce implică fenomenul de inversiune termică și la ce temperaturi să ne așteptăm pentru zilele următoare.

”Într-adevăr, vorbim de temperaturi cu mult mai ridicate în zonele de deal și de munte, față de zonele joase de relief, respectiv, la ora 8:00, aveam temperaturi de 7-8 grade pe crestele montane, pozitive vorbim aici, și -6, -7 grade în zonele joase de relief.

În aceste condiții, bineînțeles că s-a produs și ceață în foarte multe zone din țară, ceață care determină vizibilitate scăzută, în partea de sud, de centru, de est și în vestul țării.

Această ceață va persista oarecum în anumte zone și pe parcursul zilei și va determina în continuare temperaturi mai scăzute decât în mod normal la această dată, în zonele joase de relief, pentru că în zonele de deal și de munte vom avea o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, ce vor atinge și astăzi 15 - 16 grade.

Vremea se răcește de luni

Și în zona Capitalei, de altfel, vom avea temperaturi scăzute la această dată. Ne așteptăm la o vreme închisă pe parcursul zilei, care poate să determine temperaturi modeste, în funcție de cât va apărea soarele pe cer pe parcursul zilei de astăzi.

Acest tablou meteorologic se va menține și pe parcusrsul zilei de mâine, apoi un val de aer rece, de această dată, va cuprinde treptat toate zonele țării și va determina o vreme din ce în ce mai rece. Temperaturile vor săcădea destul de mult, de luni. Atât valorile maxime, cât și cele minime vor fi negative în aproape toate regiunile.

Precipitațiile deocamdată nu apar, acestea vor fi astăzi și mâine”, a explicat meteorologul Alina Șerban.

×
Subiecte în articol: inversiune termica Alina Şerban meteo
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close