Antena 3 CNN Meteo Localităţile din România unde revine canicula. Alina Şerban, ANM: "În rest, ploi şi descărcări electrice în fiecare după-amiază"

Localităţile din România unde revine canicula. Alina Şerban, ANM: "În rest, ploi şi descărcări electrice în fiecare după-amiază"

Canicula revine în forţă, vor fi din nou maxime de până la 37 de grade Celsius la umbră, dar vom avea şi reprize de ploi şi descărcări electrice.

Localităţile din România unde revine canicula. Alina Şerban, ANM: "În rest, ploi şi descărcări electrice în fiecare după-amiază"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    15 Aug 2023   •   14:18

Zilele următoare se vor înregistra până la 37 de grade Celsius la umbră, temperaturi intercalate de vreme ploioasă, spune Alina Șerban, meteorolog ANM.

"Vorbim de o încălzire treptată în zilele următoare, astfel încât temperaturile maxime vor atinge și vor depăși din nou pragul caniculei, respectiv valori termice de 35 de grade.

Joi, vineri, sâmbătă şi duminică sunt zile în care se vor înregistra astfel de temperaturi în cea mai mare parte a Munteniei, în partea de sud a Moldovei, izolat în Oltenia și în zona continentală a Dobrogei. 

În restul țării, temperaturile vor depăși doar ușor valori de 30 de grade, dar va fi mai cald oricum decât astăzi și mâine, când temperaturile pornesc de la 25-26 de grade în estul Transilvaniei, până la cel mult 30-32 de grade în partea de sud a teritoriului.

Mâine ușor mai cald de atât, tot în regiunile sudice şi sud-estice, cu 34 de grade, izolat chiar 35 de grade, în condițiile în care astăzi vorbim de intensificări ale vântului, viteze mai mari în zona Dobrogei 55-65km/h pe litoral și mai mult de atât, peste 70km/h acolo unde, de altfel, ne regăsim sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică cod galben ce vizează acest aspect de intensificăril ale vântului.

Aceste intensificări se vor menține și pe parcursul zilei de mâine în partea de sud-est a teritoriului, la viteze mai mici, este drept, 45-55km/h.

Şi în zona Capitalei vorbim de o încălzire treptată. În zilele următoare, vorbim de temperaturi de caniculă, 35-36 de grade, poate chiar 37 de grade joi, vineri şi sâmbătă, în condițiile în care și ploile își fac apariția.

În plus, pot apărea şi fenomene specifice instabilității atmosferice: averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului aproape în fiecare după-amiază", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, marţi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban canicula ploi
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close