Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo Accuweather pentru martie 2024 anunță o vreme ciudată şi temperaturi neobişnuite

Prognoza meteo Accuweather pentru martie 2024 anunță o vreme ciudată şi temperaturi neobişnuite

Prognoza meteo Accuweather pentru luna martie 2024 anunţă o vreme ciudată, care aduce temperaturi neobişnuite pentru prima lună de primăvară.

Prognoza meteo Accuweather pentru martie 2024 anunță o vreme ciudată şi temperaturi neobişnuite
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2024   •   20:37

Până acum, luna februarie a fost caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal, iar vremea va fi ciudată și în luna martie, potrivit prognozei Accuweather.

Astfel, în primele zile ale lunii martie, maximele vor fi de 19 grade, însă vremea se va răci treptat.

De asemenea, sunt prognozate ploi izolate și temperaturi ușor mai scăzute decât în februarie, în special noaptea.

Totuși, cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În galeria foto de mai jos puteți vedea prognoza Accuweather pentru luna martie 2024

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Record de căldură în februarie

Elena Mateescu anunţă zile cu 20 de grade Celsius pentru restul lunii februarie.

"Traversăm o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă în continuare, mai ales în zonele centrale, nordice ale țării, maximele nu vor depăși 6-8 grade Celsius. 

De la mijlocul săptămânii, mai precis de joi, vom consemna temperaturi în creștere de la o zi la alta și este posibil ca sfârșitul de săptămână viitor să aducă chiar valori de 17-18 grade, posibil sâmbătă și duminică 19-20 de grade Celsius, local în partea de sud și sud-est a țării, așa cum arată informațiile la acest moment.

În contextul în care întreaga lună februarie a fost caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru o lună februarie în țara noastră, la acest moment putem aprecia că înregistrăm o abatere termică pozitivă record 6,7 grade față de normalul termic al unei luni februarie în țara noastră.

În condițiile în care, așa cum arată și cum am menționat datele până la sfârșitul ultimei luni din iarna 2023-2024, este posibil ca luna februarie din acest an să înregistreze un nou record, ca fiind printre cele mai călduroase luni februarie din istoria măsurătorilor meteorologice în țara noastră, ținând cont că în 2016, februarie a avut o abatere termică pozitivă de 5,7 grade Celsius", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, duminică, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vremea martie Accuweather
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close