Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo Accuweather pentru primăvara 2023 | Vremea de Paşte în România

Prognoza meteo Accuweather pentru primăvara 2023 | Vremea de Paşte în România

Meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru primăvara 2023 în Europa, dar şi în România.

Prognoza meteo Accuweather pentru primăvara 2023 | Vremea de Paşte în România
de Claudia Popovici    |    17 Mar 2023   •   20:45

Potrivit prognozei meteo Accuweather, pentru 2023 este estimată o primăvară călduroasă pentru sudul și estul Europei, inclusiv pentru România. 
Nu sunt excluse și intervale cu vreme instabilă, mai ales ca Marea Mediterană este destul de caldă și poate oferi umiditate și energie pentru eventuale furtuni violente.

Mai exact, cu echinocțiul de primăvară care are loc luni, 20 martie, echipa de experți AccuWeather de prognoză internațională, a publicat detaliile despre ceea ce va avea loc în sezonul de primăvară în Europa.

Astfel vestul și nord-vestul Europei se pot confrunta cu fenomene meteo extreme (Nordul Franței, Germania, Polonia), în timp ce mare parte din continent va întra în sezonul de primăvară cu un deficit sever de umiditate.

Lipsa stratului de zăpadă din zonele montane (60 - 70% sub normalul perioadei) au dus la secarea sau la debite foarte scăzute pentru mai multe râuri și lacuri din Spania, Italia, Franța, Elveția.

Săptămâna viitoare este așteptat primul val de aer cald peste Europa, inclusiv pentru România, acolo unde temperaturile pot atinge maxime de peste 25 grade, notează meteorologii de la  Accuweather.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în România în perioada 27.03.2023 - 17.04.2023

Potrivit ANM, în săptămâna 20 - 27 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023 

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023 

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close