Antena 3 CNN Meteo România la intersecţia a două mase de aer - una din Africa, una de la Polul Nord. Cât mai ţine frigul | Prognoza meteo actualizată

România la intersecţia a două mase de aer - una din Africa, una de la Polul Nord. Cât mai ţine frigul | Prognoza meteo actualizată

Vreme schimbătoare în România. Țara noastră se află la intersecția a două mase de aer, una caldă, care vine dinspre Africa și una rece, din Polul Nord, așa că temperaturile variază semnificativ de la o zi la alta.

de Andreea Ştefan    |    04 Mai 2023   •   13:25

”Avem parte de o vreme destul de capricioasă, atât din punct de vedere termic, cât și sub aspectul precipitațiilor, pentru că, vedem bine, chiar astăzi vine cu o răcire în partea de sud și de est a teritoriului, în mod deosebit față de ziua de ieri și cu o schimbare pentru că au apărut nori și ploile, ploi ce se vor extinde în toate regiunile.

Dacă le-am preluat de dimineață în zonele sudice, deja sunt în momentul acesta și în partea centrală și de est a teritoriului și se vor extinde și în celelalte regiuni.

Zona țării noastre se regăsește cumva la granița acestor două mase de aer. În funcție de evoluția acestora primează uneori masa de aer mai cald, alteori masa de aer mai rece, astfel încât dacă pe parcursul zilei de astăzi vremea s-a răcit, în partea de sud și de est a teritoriului, mâine în aceste zone așteptăm o ușoară încălzire.

Vom mai avea din nou temperaturi maxime de 20 și ușor peste 20 de grade. Sâmbătă, la fel, un tablou termic asemănător cu cel de mâine, iar duminică se va răci din nou, în mod deosebit în jumătatea de est a teritoriului. Temperaturile vor fi din nou sub cele caracteristice acestei perioade.

Citește și: Vine frigul în România! Temperaturile scad semnificativ de la o zi la alta | Când scăpăm de vremea rece

Pentru partea de sud a teritoriului ne-am fi așteptat la temperaturi de 22-24 de grade.

Mai mult decât atât, vorbim astăzi de precipitații care vor fi în restrângere mâine și poimâine și din nou vor reveni duminică. Luni, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului.

Și în Capitală o vreme rece astăzi, mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, mai rece decât ieri, 15 sau cel mult 17 grade, cu un cer mai mult noros și cu ploi.

Își va reveni vremea mâine-poimâine. Ne așteptăm din nou la maxime de 20, ușor peste 20 de grade, iar de duminică se va răci și în zona Capitalei și apar precipitațiile”, a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: meteo Alina Şerban prognoza meteo ANM
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close