Antena 3 CNN Meteo Se schimbă vremea. Alina Şerban, ANM: "Vom avea o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă"

Se schimbă vremea. Alina Şerban, ANM: "Vom avea o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă"

Sunt anunţate temperaturi de vară astăzi, dar şi zilele următoare în toată ţară.  Curând, însă, meteorologii spun însă că vremea se răceşte semnificativ. 

de Georgiana Adam    |    10 Apr 2024   •   15:30

Alina Şerban, meteorolog ANM, a prezentat miercuri, la Antena 3 CNN, prognoza meteo actualizată.

"Ne regăsim sub incidența unei mase de aer cald cu caracteristici tropicale, care determină temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal a avea la această dată. 

Chiar dacă acestea vor mai varia de la o zi la cealaltă, putem spune că până la începutul săptămânii viitoare vom avea temperaturi de vară, temperaturi maxime ce vor atinge 27-28 de grade Celsius.

Astăzi, în partea de vest a teritoriului, mâine în partea sudică, iar sâmbătă şi duminică se mai răcește puțin în nord și în nord-est. 

Totuşi, vom avea în continuare temperaturi maxime între 20 și 25-26 de grade Celsius, iar semnalele la momentul acesta sunt că luni va fi foarte cald, în mod deosebit în sudul țării, acolo unde este foarte probabil să se înregistreze temperaturi maxime în jurul a 30 de grade Celsius.

De marți, o masă de aer rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina, pe de o parte, scăderea valorilor termice, pe de altă parte, apariția precipitațiilor, care foarte probabil vor fi însemnate cantitativ.

Foarte probabil vor fi manifestări de vară cu averse și descărcări electrice și în condițiile în care avem o masă de aer foarte rece, precipitațiile în zonele montane se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Dacă săptămâna aceasta vorbim de vreme cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, la mijlocul săptămânii viitoare este foarte probabil să vorbim de vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

Până luni, vremea va fi frumoasă în toată țara, cu ploi slabe care vor apărea cu totul izolat în zonele montane și foarte, foarte probabil în noaptea de vineri spre sâmbătă, și în partea de sud a teritoriului, dar cu totul izolat", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, miercuri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vreme Alina Şerban
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close