Antena 3 CNN Politică A început votul pentru Alegerile Parlamentare din România. Cine poate deja vota

A început votul pentru Alegerile Parlamentare din România. Cine poate deja vota

A început votul pentru Alegerile Parlamentare din România. Cine poate deja vota
08 Noi 2016   •   23:09

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. În timp ce America își vota noul președinte, românii începeau și ei să voteze pentru alegerile parlamentare. Da, e vorba de alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Alegerile parlamentare din România au început. Deocamdată doar în Diaspora, acolo unde cetățenii români aflați cu domiciliul în străinătate și care s-au înscris în Registrul Electoral au primit în urmă cu câteva zile buletinele de vot și au pot deja să voteze la alegeri.

"E foarte posibil să fie așa. Acesta e votul prin corespondență. La sfârșitul săptămânii trecute, Poșta a expediat buletinele de vot, astfel încât cei mai grăbiți au putut deja să voteze și să pună apoi buletinele la poștă. Buletinele trebuie să trimise din timp, astfel încât ele să ajungă până cu trei zile înainte de data alegerilor, 11 decembrie", a declarat pentru antena3.ro, Marian Muhuleț, vicepreședintele Autorității Electorale Permamente.

Un român și-a anunțat votul

De altfel, un român din diaspora, de la Bruxelles, a postat pe Facebook un mesaj prin care anunța că a votat. "Hehehe.... Am votat! Prin corespondență. Procedura e destul de simplă și, cu tot cu înregistrare, a fost oricum mai simplu decât un drum până la cabina de vot. Cu ocazia asta am văzut cum arată buletinele", a scris Adrian Stanciu.

Poșta a expediat buletinele

Poșta Română anunțase încă de săptămâna trecută pe contul său de Facebook că a început expedierea buletinelor de vot pentru cei care vor alege prin corespondență. "Primele plicuri cu buletinele de vot pentru romanii din strainatate au plecat catre alegatori. In spatiul special amenajat in care trimiterile privind votul prin corespondenta sunt prelucrate, introduse in sistem si trimise catre destinatari, au fost achizitionate echipamente de ultima generatie. Acest spatiu este monitorizat video si pazit de jandarmi pana la finalizarea intregului proces de votare", se arată în mesaj.

Potrivit datelor postate pe site-ul Autorității Electorale Permanente, 9.000 de români din străinătate au optat pentru votul prin corespondență.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close