Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, despre intrarea României în Schengen odată cu Bulgaria: "Ţările nu au prieteni eterni, ci doar interese permanente"

Adrian Năstase, despre intrarea României în Schengen odată cu Bulgaria: "Ţările nu au prieteni eterni, ci doar interese permanente"

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a vorbit despre aderarea României la Schengen odată cu Bulgaria, aducând în discuţie vizitele tot mai frecvente dintre preşedintele bulgar şi cancelarul austriac.

Adrian Năstase, despre intrarea României în Schengen odată cu Bulgaria: "Ţările nu au prieteni eterni, ci doar interese permanente"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    04 Ian 2023   •   18:42

"Vizita președintelui Bulgariei la Viena, pentru a participa, împreună cu cancelarul Austriei la Concertul de Anul Nou sau anunțata vizită a lui Nehammer în Bulgaria, pe 23 ianuarie, au distrus și ultimele iluzii în legătură cu funcționarea „tandemului” româno-bulgar în strategia intrării în Spațiul Shengen", a scris fostul premier pe blocul personal.

Adrian Năstase spune că vizitele dintre preşedintele bulgariei şi cancelarul austriac duc spre o singură concluzie, aceea că vecinii României fac demersuri pentru a se decupla de țara noastră.

"În timp ce la noi se discută de imoralitatea unei abordări separate, iată că Bulgaria nu are probleme de conștiință în a-și promova, individual, interesele", a mai adăugat Adrian Năstase.

"Concluzia pe care o putem trage de aici este că va trebui, în perioada următoare, să ne amintim că țările nu au prieteni eterni ci doar interese permanente”, a concluzionat fostul premier.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close